Banner blog safirulamar 2020 skytechcreative Pengedar Shaklee Bangi

24 Agustus 2016

Tidak Banyak Rujukan Di Dalam Setiap Tugasan

Tutorial kali ini, berkenaan dengan perisian (software) yang sangat hebat bagi pelajar IPTA/IPTS yangmana sedang menyambung master, PHD ataupun degree. Berguna dan sangat berguna untuk setiap tugasan (assignment) setiap semester anda dan membantu menaikkan markah tugasan dan lebih berilmiah. Apakah perisian yang di maksudkan itu? 

Tidak ramai pelajar pelajar yang tahu perisian ini, nama perisian ini adalah MENDELEY. Secara ringkasnya mengenai perisian ini, memudahkan kita dalam menyediakan references (rujukan) dan memasukkan bahan bahan seperti jurnal, artikel blog dan sebagainya ke dalam perisian ini.


Anda Mungkin Meminati :

18 Agustus 2016

Petua Untuk Memastikan Tepung Melekat

Petua untuk memastikan tepung melekat semasa menggoreng makanan contoh nya seperti sotong atau cendawan, sebelum celur sotong atau cendawan pada tepung, celurkan pada telur dahulu, kemudian tepung.

Oh baru tahu....orang lelaki ni kalau dah tahu memasak, memang dah tak ingat benda lain dah...memang melekat je kat dapur haha..seronok memasak, yang penting bahan cukup..cakap apa sahaja...kalau tak tahu boleh google resepi, hehe.

Ada petua lain untuk pastikan tepung melekat bila menggoreng? saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan...

#jangankecamsaya

Anda Mungkin Meminati :

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih