Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE IKLAN UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE

Sunday, September 25, 2016

Macam Mana Nak Jadi Kaya

Ramai orang tanya aku macam mana nak jadi kaya? semalam pun ada orang tanya aku ayat yang sama iaitu macam mana nak jadi kaya? ermm dalam hati aku (muka dan diri aku ni nampak macam orang kaya ke?) aku pun jawab dengan yakin, kalau nak kaya kena buat investment (pelaburan) dahulu, maksudnya modal.  

Sebagai contoh, buka restoran makanan, buat loan dan guna kan pengaruh sekeliling kamu seperti keluarga, rakan rakan dan sebagainya untuk support , beri service terbaik dan sabar. Contoh yang lain, kalau nak perniagaan maju, kena lakukan hebahan, promosi dan iklan kan produk supaya di kenali.

Sebagai contoh hebahan, kena buat pelaburan di rancangan TV, website, iklan di blog, radio dan sebagainya. Semua hebahan pengiklanan di semua yang aku nyatakan ini, memerlukan kos modal yang perlu di keluarkan, untuk menjadi maju, kenapa perlu kedekut untuk keluarkan duit modal?

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi