blogbanner2020plgnew latihanICT

4 Feb 2017

Cara Mendapatkan Semula Password Facebook

Ini adalah Cara Mendapatkan Semula Password Facebook jika anda terlupa, ialah dengan cara menggunakan inspect element di pelayar web anda, tetapi pastikan anda telah menetapkan setting kepada remember password terlebih dahulu, boleh lihat di SINI  biasanya Cara  Mendapatkan Semula Password Facebook ini sering digunakan, dan seterusnya buka ke komputer yang lain, kadang kadang lupa juga kata laluan.

Kadang kadang kata laluan ni malas nak tulis satu persatu huruf, hanya set remember je, mudah dan cepat, tapi ingat, sebenarnya data kita tidak selamat, sebab orang mudah cerobohi, tutorial di bawah ini, contoh Cara  Mendapatkan Semula Password Facebook, boleh lah lihat tutorial di bawah (lihat gambar bawah). Lupa password ni perkara biasa, haha, macam macam nak fikir kan.

Cara Nak Dapatkan Password Facebook
Gambar 1
Mudah sahaja, hanya perlu right click pada dot dot password (lihat gambar di bawah),

Cara Nak Dapatkan Password Facebook
Gambar 2

Selepas right click, tekan pada inspect element (lihat gambar 2), selepas itu, di coding inspect element hanya perlu tukar dari input id="pass" kepada input type=name , (lihat gambar 3) nah! atau di type="password" tu tukar kepada type="text" akan terpapar password anda, secara terang terangan, gunakan lah sebaik yang mungkin, jangan aniaya orang lain. Gunakan ilmu ini, untuk bantu diri kita sendiri, hehe

Cara Nak Dapatkan Password Facebook
Gambar 3

Macam mana nak install inspect element atau firebug? saya ada tulis artikel mengenai inspect element di SINI . Ingat, jangan dengan mudah untuk save remember password anda kalau anda memang  jenis yang cuai dan pelupa, berhati hati lah dan beringat selalu, malang tidak berbau.ingat tu..begini lah cara cara pengodam hack akaun anda.


Anda Mungkin Meminati :

2 komentar:

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, terima kasih.

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih