blogbanner2020betul skytech2020new iklansewa

4 Jan 2018

Ramai Yang Tersenyum Lebar

Awal tahun 2018, memang busy, tahun baru kan ? so..kena kerja lebih keras, sebab saban tahun semakin mencabar, tak boleh duduk senang lenang dan goyang kaki, kena bergerak...! hehe, proses penghantaran hadiah pemenang di tunda sehingga minggu depan ya, di sebabkan seorang peserta masih belum respon, nanti kena ke pejabat pos dua kali...jarak antara pejabat pos dan rumah pun, boleh tahan jauh nya...! so, penghantaran adalah lebih baik, sekali jalan! huhu

Sudah pasti di tahun baru ini, ramai yang tersenyum lebar sebab macam macam bonus insetif di terima, dividen asb dan bonus dari kerajaan, apa pun, jimat cermat lah, langit tak selalu cerah, kalau rasa duit tu tak nak hangus begitu sahaja, boleh buat akaun emas, tukar kan wang kertas kamu kepada emas fizikal...!



Anda Mungkin Meminati :

2 Jan 2018

Cara Untuk Membuka Akaun Emas

Tutorial kali ini, ialah bagaimana cara untuk membuka akaun simpanan emas public gold, akaun emas ini di panggil Gold Accumulation Program ataupun lebih di kenali sebagai GAP. Sesiapa yang berminat untuk membuka akaun emas Gold Accumulation Program boleh pelajari tutorial bagaimana mahu membuka akaun emas. 

Ada yang membuat pelaburan seperti ASB, Fixed Deposit dan sebagainya, ya, itu semua pelaburan yang baik untuk masa depan, bagi Gold Accumulation Program pula, ia juga sebagai simpanan aset kita dan convert duit kertas kepada dalam bentuk fizikal, sesuai bagi mereka yang boros dan tak tahu duit mereka kemana, boleh baca kelebihan menyimpan emas di SINI

Di akaun simpanan Public gold ini, tiada GST, dan patuh syariah, dimana anda simpan anda dapat, ok mari kita lihat cara-cara untuk membuka akaun emas.


Anda Mungkin Meminati :

Misteri Sikat Di Luar Rumah

Selamat Tahun Baru 2018, ya kepada semua rakan rakan blog dan pembaca blog ini, masa berlalu begitu cepat, sedangkan masih lagi terasa seolah seolah di tahun 90 an lagi..hehe, kadang kadang terasa berada di tahun 2050 pun ada, di sebabkan kesan inflasi mata wang pada aku..dulu, kalau ada RM 100 pun sudah cukup untuk beli barang dapur penuh satu troli, sekarang ? Ermm di tahun baru ini, kena kerja kuat lagi, bila tiba tahun baru, bermakna kita semakin hampir dengan kematian, sedarlah kita semakin tua, lakukan perkara yang bermanfaat sebagai bekalan kita di sana nanti..

Ok, kisah misteri yang nak di ceritakan ini, kisah satu sikat yang berada di luar rumah..aku pelik dan sungguh misteri, apa, kenapa dan atas tujuan apa sikat tu berada di situ...? Oh sungguh misteri...! Aku tidak buat onar pada orang lain, kenapa sikat itu di situ ? Semakin pelik apabila bila buka pintu je, ternampak sikat di atas meja! tiba tiba bulu roma berdiri...sedangkan pada waktu itu, jam di dinding menunjukkan waktu pukul 3.50 petang, eh, semakin misteri!


Anda Mungkin Meminati :

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih