Banner blog safirulamar 2020 skytechcreative Pengedar Shaklee Bangi

23 April 2019

Kelas Mengajar ICT Tahun 2019

Haish agak terlalu lama dah tak menulis di blog, banyak benda nak tulis sebenarnya dalam ni, tapi bila buka je blog, terus hilang idea tu, apa pun, trafik blog masih lagi steady, ada sahaja pengunjung yang jenguk walaupun artikel membosankan. 

Aku ada buat kelas tusyen bagi Adobe Photoshop, Sketchup 3D, Programming Asas, Penulisan Akademik (Assignment) dan banyak lagi lah, harga memang berpatutan, boleh check SINI  . Inshallah, apa yang tak faham, akan di selesaikan. Nota dan installers akan di sediakan untuk anda yang mendaftar di kelas. Jauh ? tak menjadi masalah, ilmu kan...hehe, setakat ini paling jauh datang dari Johor Bahru. 

Kalau sunyi sepi blog ini, follow instagram aku di  https://www.instagram.com/safirulamar_/ boleh la sembang sembang dalam instagram.

Anda Mungkin Meminati :

4 April 2019

Akal Dan Syawat

Tertarik dengan suatu cerita berkenaan hadith yang bertaraf (dhaif jiddan - lemah) iaitu pasal 9 nafsu dan 1 akal. Para ulama tidak pernah meletakkan jantina sebagai kayu ukur dalam menilai kekuatan dan kebolehpercayaan seseorang, Wanita juga mampu menggapai kedudukan yang tinggi dalam apa jua bidang yang di ceburi, sekiranya di beri peluang dan ruang yang saksama.

"Pernyataan wanita mempunyai hanya satu (1) akal dan sembilan nafsu adalah kata kata yang tidak ada sumbernya dalam agama dan tidak wajar sama sekali di sebarkan."

Namun ada ceritanya di dalam buku IBNU ARABI "Lafaz Allah" Fadhilat dan rahsia rahsianya, ceritanya ialah berkenaan AKAL dan Syawat. Ok, jom kita renung renungkan dan berfikir, Bahawa suami Rabi'ah telah meninggal dunia, maka datanglah Hasan Al Basri bersama sama kawannya, serta meminta izin kepada Rabi'ah untuk masuk ke dalam rumahnya. Rabi'ah pun mengizinkanya masuk lalu dia memasang hijab lalu dia duduk di balik hijab itu. Kata Hasan Al Basri kepada Rabiah , "Sungguhnya Suami mu telah meninggal dunia, engkau harus bersuami lagi.


Anda Mungkin Meminati :

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih