banner-2017-mcj bkecik-skytech

Thursday, August 18, 2016

Petua Untuk Memastikan Tepung Melekat

Petua untuk memastikan tepung melekat semasa menggoreng makanan contoh nya seperti sotong atau cendawan, sebelum celur sotong atau cendawan pada tepung, celurkan pada telur dahulu, kemudian tepung.

Oh baru tahu....orang lelaki ni kalau dah tahu memasak, memang dah tak ingat benda lain dah...memang melekat je kat dapur haha..seronok memasak, yang penting bahan cukup..cakap apa sahaja...kalau tak tahu boleh google resepi, hehe.

Ada petua lain untuk pastikan tepung melekat bila menggoreng? saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan...

#jangankecamsaya

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi