blogbanner2020betul skytech2020new iklansewa latihanICT

29 Nov 2016

Hotel Terbaik Sekitar Batu Ferringhi

Penat dan sibuk dengan aktiviti seharian dan di tempat kerja ? Selalu kena marah dengan boss? Apa kata kita hadiah kan diri kita untuk berberapa hari dengan bercuti bersama insan yang tersayang, lupakan sebentar kesibukan kerja yang tiada penghujungnya, cari destinasi yang sesuai untuk bercuti dan merehatkan diri dengan Traveloka. Anda boleh menempah tiket penerbangan pergi dan balik dan dalam masa yang sama boleh menempah dan mencari hotel hotel yang terbaik berhampiran anda!! Semuan nya ada di Traveloka.

Banyak destinasi pelancongan yang terbaik di Malaysia, dan kali ini, aku nak mencadangkan Hotel Terbaik Sekitar Batu Ferringhi Pulau Pinang dengan kadar harga berpatutan di sekitar batu feringhi, pulau pinang. 

Senarai Hotel Terbaik Perlu Di Kunjungi Di Pulau Pinang

Nama Batu Ferringhi tak perlu diperkenalkan lagi sebab tempat ni memang femes (popular) dalam kalangan travel junkie sama ada dari dalam mahupun luar negara. Bagi yang ingin ke sini, terdapat beberapa option (pilihan). Syurga dunia ini terletak di utara semenanjung Malaysia dan boleh diakses dengan mudah melalui Lebuh Raya Utara Selatan (PLUS Highway).


Anda Mungkin Meminati :

Macam Mana Nak Balik Rumah Kalau Begini

Apa lagi yang nak dikatakan, terkejut jadi macam ini, pertama kali kejadian ini berlaku, kenapa la nasib aku jadi begini, macam mana nak balik rumah kalau depan belakang tayar motor hilang? keluar je rumah, nampak motor dalam keadaan macam ni, kepada yang mencuri tayar dan rim motor aku depan belakang tu, langsung tiada pertimbangan dan kasihan.

Kenapa perlu mencuri, kalau tiada duit dan terdesak, tinggalkan nota dan nombor bank, aku boleh bank in kan duit, banyak lagi cara cara bagaimana hendak mendapatkan duit, di luar sana banyak peluang pekerjaan, rajin atau malas sahaja!  kenapa perlu mencuri sampai aniaya aku macam ini?


Anda Mungkin Meminati :

24 Nov 2016

Keputusan Segmen Blog Review

Salam dan selamat sejahtera semua, untuk sesi segmen review, terlalu ramai yang menyertai, jadi aku review secara berperingkat peringkat. Semua bloggers yang menyertai sudah dapat nombor masing masing kan? Untuk melihat nombor nombor yang mewakili korang yang menyertai, boleh lah lihat di SINI

Bagi yang lain, tunggu untuk sesi review yang seterusnya, aku akan share document dalam page Keputusan Segmen Blog Review ini, kepada bloggers yang bernombor 1-7, 8-14, 15-17, 18-20 harap maaf kalau tersilap ayat yang mana boleh menyinggung perasaan korang, aku hanya sekadar memberikan idea dan sekadar ingin membantu dan masih banyak lagi yang aku perlu di pelajari. Apa yang aku tahu dan faham, aku kongsikan bersama melalui segmen ini.

Nombol Blog Masing Masing Review Document
1-7 MUAT TURUN DI SINI.
8-14 MUAT TURUN DI SINI.
15-17 MUAT TURUN DI SINI.
18-20 MUAT TURUN DI SINI.
21-24 MUAT TURUN DI SINI.
25-30 MUAT TURUN DI SINI.
31-34 MUAT TURUN DI SINI.
35 - 37 (Etuza, Abe Jaq) MUAT TURUN DI SINI.

Bagi blog yang lain, jika telah selesai, aku akan memasukkan document review di table atas. Yang pasti, blog bernombor 1-7, peringkat ke dua 8-14, dan 15-17, 18-20 aku telah follow blog dan seronok membaca dan melihat blog mereka.

Keputusan Segmen Blog Review

Jika ada masalah dan ingin bertanya boleh emel saya di safirulamar@gmail.com.Terima kasih kerana menyertai segmen picisan ini.

Anda Mungkin Meminati :

16 Nov 2016

Segmen Blog Review Safirul Amar

Pertama kali menganjurkan segmen blog review ini, bukan bermaksud aku blogger yang baik dan bagus, masih lagi dalam proses pembelajaran, sebab teknologi ni tak boleh jangka, sentiasa ada kejutan, kena sentiasa kemaskini supaya tiada kesalahan. Tujuan aku buat segmen ini adalah untuk mengeratkan silaturrahim di alam maya.

Bagi sesiapa yang mempunyai blog dan ingin di review oleh aku, boleh lah menyertai, dan kepada yang menyertai, anda akan di nilai segi rekabentuk blog dan rekaletak susunan. Apa yang sesuai dan apa yang tidak dan mengikut kesesuaian keperluan SEO. Blog kena menepati kriteria Search Engine google, itu bagi yang serius mahu menarik orang baca artikel di blog anda, melainkan la korang jenis yang tidak kisah, ada pembaca atau tidak, penat menulis artikel, sekurang kurangnya rasa bahagia dan hilang penat apabila orang membaca dan meninggalkan komen di blog kita. Syarat nya amat mudah, letakkan url blog anda di ruangan komen, aku akan review satu persatu, seringkas yang mungkin.
Setiap blog yang menyertai Segmen Blog Review Safirul Amar ini , akan secara automatik blog mereka diletakkan dalam blog list safirulamar. Apa lagi jom la menyertai Segmen Blog Review Safirul Amar . Tarikh tamat untuk menyertai pada 20 November 2016 (Ahad). Jom la menyertai Segmen Blog Review Safirul Amar ini. 

Anda Mungkin Meminati :

Ramai Yang Bertanya Bagaimana

Ramai yang bertanya bagaimana ingin membuat duit melalui blog, menunjukkan rasa minat dan ingin memasuki kelas untuk belajar dengan lebih dalam mengenai blog dan pemasaran internet. Ingin aku ingatkan disini, perkara pertama sekali, perlu lah ada blog. 

Kebanyakkan peserta kursus akan mempunyai semangat berkobar kobar di hari kelas berlangsung sehingga tamat kelas sahaja dan selepas itu, apabila aku follow up kini, blog blog yang telah di bina pada masa itu, hasilnya amatlah mendukacitakan, last posting semuannya pada tarikh terakhir kelas di adakan.Tiada langsung usaha untuk mengemaskini artikel yang terbaru.

Di dalam kelas itu, untuk teknik menjana pendapatan pula, aku menggunakan nuffnang. Salah satu sebab mereka tidak kemaskini blog, ialah sebab tak tahu hendak tulis apa, dan tiada idea. Haha.

Buat blog dan buat duit itu sangat mudah di blog, yang susahnya ialah apabila perlu menulis artikel dan apa pula yang hendak di tulis? Baiklah, yang pertama sekali, kenal pasti apa tujuan kamu ber blog dan untuk apa?. Tidak semua orang boleh menulis dengan sempurna di blog, kadang kadang tetiba banyak idea untuk menulis datang tanpa di undang, tapi bila depan laptop..terus kosong..hilang ke laut semua idea.

Banyak tips tips di google pasal blog boleh di pelajari, cuma mahu atau tidak mahu sahaja. Yang berusaha akan maju, yang malas ketinggalan di telan arus zaman begitu sahaja. Alangkah ruginya jika tidak menggunakan platform yang percuma seperti blog. 

Anda Mungkin Meminati :

13 Nov 2016

Tak Dapat Nak Balas

Banyak mesej dan call tak dapat nak balas dan jawab sebab aku demam, selsema dan batuk, di melaka sekarang ni musim hujan. Bukan demam biasa, aku perlu kan rehat secukupnya, mungkin agak letih menguruskan hal hal duniawi dan sementara ini, namun apa perlu buat, selagi kita hidup ini, kalau kita leka dan tidak merebut peluang, kita akan ketinggalan.

Mudah mudahan esok dah sembuh, bosan bila terlantar, ah update blog pun ok juga, kan? Sekarang ni musim demam, ramai orang sakit, apa apa pun syukur masih lagi bernafas.

Anda Mungkin Meminati :

11 Nov 2016

Tiada Yang Ke Empat Dan Terakhir

Bila tengok cerita rock bro, rasa rindu pula suasana di awal tahun 90 an, segala permandangan suasana di masa itu, tenang dan tiada teknologi smartphone dan gajet. Tahniah kepada pengarah filem Mamat Khalid kerana mengembalikan semula kenangan indah itu.

Bagi episod kali ini yang mana tiada yang keempat dan terakhir, jalan cerita nya mengenai perjalanan sebuah ahli kumpulan rock rimba bara yang berakhir dengan tragedi, tidak macam artis di zaman sekarang, tiada semangat perjuangan dan tiada seni, jika dulu, perjuangan dalam mengembangkan bakat dan muzik rock di utamakan walaupun bayaran yang di perolehi tidak banyak, yang penting kepuasan dalam menyampaikan mesej dan muzik.

Banyak mesej yang cuba nak di sampaikan di dalam cerita ini, tapi tadi ada budak hingusan praktikal bagitahu aku, bang, url download cerita rock bro dan ada, tapi tak jelas gambarnya, abang nak download? Hah..memang kena maki lah jawab nya! aku pun reply balik dengan budak tu, macam mana la orang melayu nak untung, kalau ada orang macam kau! Tolonglah orang kita..apa lah salahnya keluarkan sikit duit pergi tengok wayang.



Anda Mungkin Meminati :

10 Nov 2016

Siapa Yang Paling Layak

Dah macam dekat amerika bila tengok di wall facebook, asyik cerita pasal amerika je, sudah tiada lagi cerita pasal cendol mak bedah lah, asam pedas lah, resepi sambal belacan lah, ok lah bagi aku, walau sesiapa pun yang memimpin amerika, dasar mereka dalam mengiktiraf yahudi tetap di perjuangkan habis habisan.

Tapi kalau di ikutkan antara clinton dan trump, siapa yang paling layak, aku rasa clinton, sebab dia lebih 'sopan'. Ahh...pergi lah telokop sama mereka, yang pasti, setiap 2 penggal, bertukar presiden macam mana sekalipun, palestin terus di pijak dan di tindas, yahudi israel tetap di sanjung.

Hanya negara islam sahaja yang boleh bantu negara islam, masalah nya di sini, ada pemimpin lama pula yang spin 360 darjah, menyokong campur tangan luar dalam negara kita. Dulu tak boleh, tapi sekarang boleh! pelik..

Anda Mungkin Meminati :

9 Nov 2016

Terima Komisen Affiliate Sweet Muslimah

komisenSWEETMUSLIMAH
Alhamdullillah, aku terima komisen dari program affiliate Sweet Muslimah, terima kasih banyak banyak, dan terima kasih juga lah kepada pengunjung blog, rasanya aku dah disable banner sweet muslimah di ruangan iklan di atas, tapi bila tiba tiba komisen masuk, terus aku enable kan semula banner tu, haha. 

Banyak design baju baju wanita dan kanak kanak yang menarik, sesuai ,cantik dan terbaik di Sweet Muslimah. Dan harga dan potongan diskaun yang di tawarkan, telah termasuk dengan GST, apa tunggu lagi, dan kenapa perlu membayar lebih, hanya di hujung jari sahaja...Haaa..jangan lepas kan peluang, cepat sebelum stok habis.

Anda Mungkin Meminati :

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih