banner-2017-mcj bkecik-skytech

Tuesday, October 03, 2017

Jangan Sampai Mereka Claim

Jangan kau hina mereka....mereka lebih 'maju' dari kita sebenarnya..aku dalam proses nak menyiapkan tesis semester akhir, carilah mana mana jurnal di internet, sekali sekala kadang kadang, terpoint ke google biasa....biasanya kalau nak dapatkan data akademik di google scholar..hampir kebanyakkannya, data dan informasi berguna datangnya dari negara sebarang...begitu hebatnya penguasaan SEO blog mereka...susah nak jumpa blog dari Malaysia..mungkin bloggers seberang, pandai main keyword.

Perkara lain yang tiada kaitan dengan tajuk Jangan Sampai Mereka Claim... haha , iaitu hati aku masih sakit dengan google...sebab dah lebih 8 kali..kena reject adsense. pui ar....

Kisah Misteri Petang Tadi

Sejak sekian lama dari bangku sekolah SPM 2002 sehinggalah sekarang tahun 2017, tak pernah jadi perkara pelik seperti apa yang berlaku petang tadi, sedangkan handphone aku tiada tunggakan dan masih lagi aktif. Memang aneh dan misteri. 

Seingat aku lah, kalau aneh pun, dulu masa lepasan SMP, adalah seorang lelaki berbangsa india, call aku maki hamun ajak gaduh, katanya, aku selalu teks dan call awek dia....ermm, aku pun tak faham macam mana no hp aku boleh dail nombor dia...masa tu, takde whats app, wechat, telegram semua ni...kalau nak transfer file pun guna bluetooth dan infrared, game yang ada pun game SNOW ICE dan SNAKE...jenis handphone yang aku pakai masa tu, jenis nokia 3310  (butterfly) lupa kod, tapi betul rasanya 3310....aku pun cakap la dengan mamat india tu, woi bang...aku ni Melayu..kenapa aku nak kacau awek india kau, aku pun ada awek juga..ceh!...mamat tu tak puas hati ..dan bagi warning sama aku....ah, pergi lah telokop, malas nak layan, aku cakap dengan dia ...pergi lah report polis..habis cerita, tengok dalam call logs, takde pun nombor awek dia...Ok, stop! apa pun lupakan cerita ini....cerita petang tadi lagi misteri..

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi