banner-2017-mcj bkecik-skytech

Friday, November 16, 2018

Tidak Semestinya Tiada Kualiti

Korang ada ke membeli belah di lazada dan shopee masa tarikh 11 November yang lepas? memang sale gila gila, dari harga RM 150.00 jadi RM 30.00, dari harga ratus menjadi ringgit atau puluh puluh sahaja. Kualiti yang mungkin agak kurang..tapi okaylah sedap mata memandang, menarik di pakai dan yang paling penting ialah murah...

Barang murah tak semestinya tiada kualiti, baru baru ini, sedikit kecewa, bila pemberian kita di reject dengan alasan murah gila! huh..aku tak nyatakan berapa harganya...memang harga asalpun ratus ratus...nak di jadikan sempena sale...dan ada duit sedikit..belilah, tapi, sedih bila pemberian itu di ketawakan begitu sahaja...ceh! macam lirik lagu roti gardienier eh...huhu

Tak suka tak apa lah, barang tu boleh jual semua di shopee atau lazada, atau beri sahaja pada makcik yang jual keropok di tepi tepi jalan, at least dapat pahala....

Nasihat aku, terima lah setiap pemberian yang di berikan dan berikan senyuman, ucapkan lah terima kasih sebagai tanda menghargai...bukan senang hendak cari duit di masa kini...at least ada juga lah yang hendak di berikan...daripada langsung tiada...jangan esok nanti dah tiada lagi didunia, baru lah nak menghargai...

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi