Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE IKLAN Biztudung

Thursday, September 25, 2014

Bahasa kebangsaan

Dulu masa sekolah tak mahu belajar betul-betul, ambil remeh, bila sudah besar baru menyesal! kenapa kau menangis di sini! tak malu! haha 

Semua mahu menjadi penulis blog, penulis novel dan serius dalam penulisan! Emm suka hati korang la, asalkan pembaca faham dan tidak muntah dengan perkataan yang korang tulis sudahlah! akan tetapi adakah mutu penulisan bahasa anda betul ?? kebetulan ada audit penggunaan bahasa dari dewan bahasa dan pustaka di tempat kerja, Itu yang rasa menyesal dan terkesan sebab tak belajar betul betul subjek wajib lulus, bahasa malaysia. Ambil mudah je!  hehe

Penggunaan kata sendi nama kena betul, dan tiada ayat ayat ringkas atau simbol! buruk bebenar kalau ayat ICT di melayukan. contohnya laman web jadi laman sesawang, mouse jadi tetikus. Tapi ok la! 

Mantapkan bahasa kebangsaan! bahasa kita, jiwa kita! 

# Bahasa inggeris pun penting juga untuk memperkasakan diri ke arah yang lebih baik terutamanya untuk mendapatkan maklumat dan perhubungan di peringkat global! 

Bersunguh sungguh

Kalau buat sesuatu pekerjaan tu, buatlah bersungguh sungguh. Jangan tangguh.

Kalau semua kerja dah selesai, hati pun senang, kita pun takdelah susah hati asyik memikirkan hal yang tak sudah.

Yelah, kerja sampai mati pun tidak akan habis. Dahulukan mana yang penting.

# Im already set my priorties list in my life where is important first, and im happy with that. Can't change forever.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi