Banner blog safirulamar 2020 skytechcreative Pengedar Shaklee Bangi

23 Maret 2015

Kalaulah Cikgu Kamu Tahu

Kalaulah cikgu kamu tahu, yang daddy dia yang buatkan kerja sekolah dia selama ini, ermm, takpa kacang je, bukan susah pun, tulis dan lukis huruf je, dah siap! kerja sekolah dia. kena lorek kan semula huruf ABC dan abc kecik, ala ini kerja sekolah senang je.

Aku rasa cikgu sekolah tadika si Qayyum ni tak dapat cam yang ini tulisan bapa nya ke atau tulisan anaknya sebab bapa dia kerja di bidang IT, lebih banyak guna keyboard komputer, kalau nak menulis, kalau tulis sendiri pakai pensil atau pen, memang buruk, macam tulisan budak tadika!

Sesuai lah tu, tak apa, kerja sekolah qayyum hari ini biar daddy yang selesaikan, qayyum pergi lah bermain main dengan dak adik, kesian dia.


Anda Mungkin Meminati :

Latihan Animasi Flash di Bukit Bayan

Pada 19 Mac 2015, JKKK penduduk Kampung bukit Bayan, Melaka telah menganjurkan latihan Animasi Kartun 2D dan menjemput saya untuk memberi taklimat bagi pembelajaran asas animasi, terima kasih kepada penganjur kerana menganjurkan program ilmu seperti ini.

Antara yang diajar semasa latihan ini ialah seperti asas layer, add motion guide, tween motion dan shape, library, scene, timeline, insert keyframe, insert frame dan lain lain lagi. Nampak macam susah, tapi kalau fokus, dan praktis, pasti berjaya. Bulan ni  saya banyak mengajar subjek Animasi, banyak course yang aku tolak sebab kekangan kerja yang lain dan pihak penganjur juga sedang mencari pengajar yang baru.


Anda Mungkin Meminati :

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih