Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE IKLAN Biztudung

Friday, March 27, 2015

Perangai pelik dan aneh

Perangai dan kejadian aneh dan pelik terbaik minggu ini dan aku rasa wajar untuk di kongsikan bersama korang yang berlaku pada 27 Mac 2015 (jumaat) ialah, bukan niat mengelakkan mahupun menghina ;

1) Parking kereta di sebuah pasaraya sambil kereta enjin tak tutup dan lock kereta, dan bergegas pergi meeting, selepas meeting baru tersedar kunci kereta tak tahu letak di mana.

2) Handphone kena ragut, dan dapat lihat peragut ada di depan mata, tapi tak kejar sebab takut, hanya mampu menulis no plat kenderaan sahaja, selepas itu, hanya memerhatikan peragut tersebut berlalu begitu sahaja.

Aku pelik betul dengan kejadian sebegini, dan kejadian ini bukan lah berlaku pada diri aku, ia berlaku dan terjadi pada rakan aku dan orang di sekeliling aku dan kebetulan terjadi di depan mata. Haha, Merujuk kepada kes (1), selepas jumaat aku ada meeting bagi montage video sebuah agensi kerajaan, dan aku bawa partner bizness aku, selepas dia parking kereta dia, aku pun bawa dengan menaiki kereta aku, selepas meeting dan close deal, pergi minum, selepas tu, baru partner biz aku panik! apa taknya...kunci kereta hilang! erm...cari punyalah cari...tak jumpa, apa lagi, aku bawa dia ke tempat dia parking kereta, dan sedikit lega..kereta nya masih wujud!! yang peliknya....enjin kereta pun tak tutup, kunci tak cabut..alahai sampai macam ni sekali kau !! memang rare dan aneh! kalau iyapun, nak menepati masa..hahaha meeting dah lah 2 jam setengah..korang bayangkanlah dalam masa 2 jam setengah tu, enjin tak padam, kereta tak lock, lokasi meeting dan tempat parking 10 Km, terbiar je kereta dengan enjin masih hidup!! , nasib baik tak hilang kena kebas! haha

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi