Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE IKLAN Biztudung

Wednesday, September 13, 2017

Dapatkan Sijil Perniagaan SSM Secara Online

Sijil SSM hilang ? Tak dapat di kesan ?  Jangan risau, tidak perlu ke cawangan SSM lagi dan menunggu giliran, kini korang boleh mendapatkan sijil perniagaan ssm (bussiness certificate) hanya secara online (atas talian), dah tak perlu lagi nak ke cawangan SSM yang jauh dan beratur panjang, buang masa dan kos sahaja! kini, hanya online sahaja, sudah boleh mendapatkan sijil perniagaan!

Bayaran untuk mendapatkan sijil perniagaan hanya dalam lebih kurang Rm 21, termasuk service fee, GST dan lain lain. lebih kurang dalam RM 22.00 camtu lah, sediakan duit cukup cukup dalam kaaun bank, jika nak buat pembayaran melalui online banking.

rahsia aiskrim

So, lepas ni kalau sijil hilang, tak perlu risau dan panik. Boleh dapatkan kembali dan boleh cetak semula sijil tersebut, semua proses hanya dalam aplikasi MyData ini.

Ok, cara cara untuk mendapatkan sijil perniagaan SSM secara online ialah seperti di bawah, hanya ikut proses yang dinyatakan.


PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi