Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE IKLAN Biztudung

Friday, November 03, 2017

Last Day Di Jabatan

Hari ini hari terakhir student praktikal di jabatan...dan seperti kebiasaan, ada buat makan makan sikit untuk menghargai kerja dan sumbangan nya sepanjang dia bertugas / praktikal di jabatan...kerja dan praktikal di IT department ni, boleh dikatakan agak 'tekanan' juga lah, telefon sentiasa berdering tak henti henti...dan kebiasaanya student praktikal lah yang jadi 'mangsa'...kena pergi lihat dan kenalpasti apa masalah nya... yang di katakan mangsa tu, haha bukannya apa...kadang kadang...aku dah malas nak layan hal yang remeh, baik fokus pada hal penting...system development dan web design..biarlah student yang menyelesaikan hal hal 'remeh' end user...

Apa yang tekanan nya tu ? End user (client) kadang kadang minta pasang projektor dan check kenapa printer tak boleh cetak surat...padahal plug dan printer tu tak on. Haha cam itulah perkara yang 'pening' sangat tu...haha. Lepas tu perkara biasa....lupa password...nak buat table di microsoft word..dan yang paling banyak terjadi..internet tak dapat akses...padahal, network disable...

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi