banner-2017-mcj IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Jumat, Februari 27, 2015

Bulan mengambang

Masa aku kecik kecik sekitar tahun 1992-1994 dalam darjah 2-3 , aku suka tengok bulan mengambang dan bila aku tengok bulan mengambang tu, aku selalu tunggu nenek kebayan lintas naik basikal ataupun dengan penyapu buruknya sebab nak minta coklat! haha ermm memang cantik bulan mengambang kan?

Lagu yang hits masa tu dari kumpulan XPDC album darjah satu, dan dari kumpulan search, memang rock kapak lah masa tu semua orang, haa..tiap kali dengar lagu lagu dari kumpulan ni, teringat bulan mengambang! haha..

Sekarang ni...bulan mengambang takpe..asalkan korang jangan jadi mambang tanah atau mambang laut sudahlah!

Bisikku pada bulan, kembalikan temanku, kekasihku, syurgaku, tanpa dia malam menemaniku, sepi memelukku, Bulan jangan biar siang, biar ia sepi sepertiku

Aku suka kena maki

Kadar cukai pintu melaka naik bermula tahun 2015, dengan minyak lagi turun naik, sebagai agensi pbt kerajaan tempatan yang bertindak sebagai front liner (barisan hadapan), terpaksa berhadapan karenah dan bermacam ragam orang awam yang tidak berpuas hati dengan mutu penyampaian perkhidmatan yang tidak memuaskan. Sungguh kiasu.

Di pendekkan cerita, jatuh bangun sesebuah kerajaan itu, terletak di bahu kerajaan tempatan iaitu PBT (pihak berkuasa tempatan).Sistem ICT juga memainkan peranan penting dalam meningkatkan penyampaian perkhidmatan kerajaan kepada orang awam.

Hari ini, musim penggal pertama kutipan cukai, telefon tak henti henti berdering, asyik kena maki hamun je hari ini, ermm nak buat macam mana, hak mereka kan? layan kan ajelah. Dah biasa kena maki..kerja IT kan? sistem pula tak boleh nak terima bayaran, bila refer pada agensi yang menyediakan perkhidmatan ePembayaran ini , tak angkat call (panggilan), sungguh effisien betul!

Federal dan pak menteri beli sistem, sistem pula tak bagus..entah macamana kriteria dinilai untuk membeli sistem yang tak berapa bagus ni, yang menjawab dengan orang awam? orang bawahan juga....takpelah, tidur dan tidur lah lagi, sampai masa PRU..buatlah post mortem kenapa boleh kalah.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi