Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE IKLAN Biztudung

Monday, March 07, 2016

Semakin bersemangat menyiapkan tugasan

Semalam menghadiri bengkel sehari rujukan ilmiah, yang mana di perkenalkan dengan satu software yang bagi aku sangat bagus dan memudahkan aku menyiapkan assignment. Banyak ilmu yang dapat aku pelajari selama sehari. Memang berpatutan dengan harga bayaran dikenakan...

Kan bagus diperkenalkan dari awal lagi..maksud aku di semester 1 lagi..dah nak tiba penghujung penghujung ni, barulah dapat tahu, antara perisian yang dapat memudahkan tugasan (Assignment) anda adalah seperti Microsoft word, Nitro PDF, Mendeley.

Tak rugi kalau kita invest (pelaburan) bagi mendapatkan ilmu, kena dapat melalui pelbagai sumber untuk mencari ilmu, jangan bergantung kepada internet google sahaja. Bukan tidak bagus maklumat di internet, bagus, cuma biasalah kan, tiada penapisan maklumat, hanya semudah di hujung jari..semuanya terpulang kepada kita.

Tahniah dan syabas kepada pemenang

Buat pertama kalinya, aku lihat rancangan hiburan sampai habis, sebab nak lihat siapa yang menang, maklumlah, kali ini mentor mentor yang semua muda muda belaka, tuh yang excited nak melihat, dan dalam masa nak menunggu siapa yang menang, banyak la pula commercial break, iklan dari penaja la, yelah, orang dah sponsor kena lah sabar dengan karenah penaja.

Untung siapa yang menang, dapat 100K, kalau terbukti memang berbakat akan ke depan dan konsisten di arus dunia mainstream, tidak semua artis terutamanya yang lahir dalam rancangan realiti yang move on, segelintir sahaja.

Antara yang berjaya dan sungguh aku kagum dengan nyanyiannya ialah Faizal tahir. Apa apa pun tahniah dan syabas kepada pemenang. Sudah tertulis dan takdir menentukan anda adalah pemenang. Aku taknak komen apa apa mengenai mutu nyanyian, sebab aku punya bidang ialah IT bukan dari Mass Comm ataupun seni nyanyian..so biarlah orang yang sepatutnya yang menilai, mereka lebih layak.. 

Tahniah dan syabas kepada pemenang mentor milenia!

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi