Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE IKLAN UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE

Wednesday, September 27, 2017

Niat Baik Di Salah Erti

Aku memang dari dulu suka bantu orang, dan tak mengharapkan sebarang balasan,bukan nak mengungkit, tapi itu lah hakikatnya bagi sesiapa yang kenal aku,  mereka tahulah aku macamana, banyak peniaga peniaga kecil kecilan yang aku bantu, bukan dengan wang ringgit, tapi permudahkan urusan mereka, yang mudah jangan di susahkan. 

Kebetulan, aku ada ramai kawan di agensi agensi kerajaan, senanglah nak berurusan tanpa birokrasi. Yang penting...semua urusan selesai. 

Sebenarnya banyak perkara boleh di selesaikan secara baik, kalau kena dengan caranya..kalau kita bantu dan permudahkan urusan orang, inshallah Allah akan permudahkan urusan kita kelak. Percayalah.

Tapi malangnya..ada mulut mulut jahat yang menuduh aku menerima sesuatu lah, makan komisyen la, itulah..apa nak di cakapkan lagi, niat kita ikhlas..biarlah apa orang nak kata...mulut orang tak boleh tutup, cakap lah apa nak cakap..yang penting aku puas dengan apa aku lakukan, bukan nya nak menjadi ahli politik, jauh sekali..cuma apa yang aku minta orang yang aku bantu..doakan agar aku sentiasa di murahkan rezeki. Amin

Kursus Joomla Bagi Penjawat Awam

Pada 18-19 September 2017, aku telah di jemput untuk mengajar subjek Joomla, untuk penjawat awam di MITC, Melaka,  kelas yang berlangsung selama 2 hari ini, berjalan lancar tanpa ada sebarang masalah, dan rata rata semua peserta berjaya membina website mereka sendiri. Alhamdulillah...

Antara topik yang aku ajar ialah seperti installation joomla, fix error database loading, add article, create menus & submenu , CSS, edit templates, installation plug in, setup layout preview module position, module dan component dan banyak lagi lah.

Sebenarnya tersangat lah mudah nak bina sebuah laman web, tak sampai 15 minit pun, hanya semudah makan kacang, yang penting fokus dan bijak ambil peluang yang terhidang (jika terdapat kursus sebegini), ayuh sertai..

Perlawanan Bola Liga Super

Salam semua dan selamat sejahtera, hari ini 29/07/2017 ada perlawanan bola sepak liga super di mana Melaka united akan menentang Selangor, ermm ikutkan hati malas nak tengok sebab sakit hati bila tengok bola, rasa macam nak kena sakit jantung, bila player tak score bila depan ada peluang..ending nya mesti kalah, tapi apa nak di katakan, itulah perlawanan, ada menang dan ada kalah. Tapi yang tak tahan nya, mandang kalah je...haha.

Aku tak minat bola, tapi sebab ada orang sponsor tiket bola liga super percuma, aku datang tengok la, apa lagi, aku datang stadium lah, bukan apa, untuk santai santai dan merehatkan minda...sekali sekala kena reward diri dengan aktiviti riadah macam ini, asyik sibuk kerja je..sampaikan takde masa untuk diri sendiri.

Pergi kerja pagi, balik malam, lepas tu rehat, tidur, esok pergi kerja lagi...seperti biasa. Langsung tiada masa nak rehat kan diri...asal balik rumah je stress...

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi