banner-2017-mcj IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Rabu, November 22, 2017

Keracunan Makanan

Aku jarang sakit teruk dan tak suka ke klinik apatah lagi nak kena makan ubat...dan hari ini result dari doktor, aku di sahkan keracunan makanan, seksa nya hanya Tuhan je yang tahu, ingat kan sakit apa, gastrik atau apa sakit, rupa rupa nya keracunan makanan....dan hari ini hanya makan sup kosong dan nasi sedikit..sebab perut kosong, doktor minta berehat dan jangan makan dahulu..cuma makan ubat yang di berikan dan minum air garam, dan di sebelah petang..jika sudah ok baru boleh jamah sedikit nasi dan sup panas.

Simptom food poisoning yang aku kena semalam, ialah seperti loya dan tiada selera makan, tekak rasa nak makan sebab lapar..tapi bila masuk dalam mulut....nah ! termuntah muntah...loya tekak, minum air kosong pun loya. Hari ini ke klinik sebab tak tahan dah..kerja banyak, kalau sakit macam ini...memang banyak lah yang pending dan rugi...Alhamdulillah dapat MC 1 hari, so boleh lah beri reason pada orang yang tak 'faham'...boleh lah berehat tanpa sebarang gangguan.  hehe

Semalam, apa yang aku ingat...memang tak makan sangat pun sebab sibuk dengan urusan kerja...cuma aku makan hotdog dan roti, letak sos cili..lepas tu, lunch, aku makan nasi goreng, kuantiti medium....petang tu, perut dah rasa lain macam...dan migrain. Aku fikir..maybe aku kurang makan, tuh yang perut rasa lain macam berkeruk keruk dan sakit, masa pulang dari tempat kerja, rasa lapar nak makan, aku pun singgah ke kedai makan, dan order nasi dan lauk daging goreng kunyit...bila telan...tekak loya...dan akhirnya kat kedai makan tu juga terkeluar semua....tapi bukan depan orang ramai lah...sebab orang tengah makan kan...panggil pekerja kedai kira dan bayar..lepas tu start engine dan drive ke depan sikit...hehe, berhenti tepi jalan...muntah..lah apa lagi...!! Sayang nasi tak habis di makan...apa nak dikatakan...kalau dah takde selera...jangan lah di paksa...mungkin bukan rezeki aku...

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi