Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE IKLAN Biztudung

Monday, August 13, 2018

Tiga Sebab Kita Kesempitan Wang

Berikut ada lah tiga (3) sebab kenapa kita Kesempitan wang, ini hasil hands on atau pengalaman dari diri aku sendiri (yang terjadi) dan tidak membabitkan dengan sesiapa yang hidup. Mungkin boleh ambil iktibar sedikit dari apa yang aku ingin cuba sampaikan di bawah.

Ya, banyak lagi sebab sebab kenapa kita selalu kesempitan wang kalau menurut Agama antaranya seperti wang tak berkat, wang di perolehi dari sumber yang haram, makan harta anak yatim dan sebagainya, maka nya, wang sentiasa tidak cukup dan lain lain....kalau nak di beritahu puncanya banyak, tapi 3 (tiga) sebab yang di nyatakan di bawah adalah perkara yang biasa kita dengar, kadang kadang terjadi di dalam hidup kita, kita hadapi, dan mungkin kita lakukan dan namun masih boleh di elakkan, di rawat , dan harus sentiasa berhati hati. Langit tak selalunya cerah, ibarat macam roda, kadang kadang kita di atas, dan kadang kita di bawah. CASH IS KING SOMETIME AND FOR MANY TIMES WE NEED CASH IN OUR LIFE. haha.

Walau macamana pun, jika kita mempunyai CASH FLOW yang teruk buat masa ini, cuba jual barang apa yang boleh di jual, tutup hutang mana yang boleh, dan TAUBAT seterusnya BINA SEMULA KEKAYAAN.

Dan juga lupa belajar MEMBERI......lagi banyak kita memberi walaupun sedikit...pasti akan ada rezeki kita perolehi nanti. Boleh baca kisah memberi di sini


PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi