Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE IKLAN Biztudung

Tuesday, October 07, 2014

Usha


Macam best dan menarik je..cantik pula tu...emmm..tengah usha-usha kereta ini, termasuk dengan yang berbaju putih tu..haha...

Sekarang  ni guna Alza premium, plan nak trade in, harap ada second-value alza tu! , dah 10 tahun pakai perodua, dari Kelisa sampailah Alza, kadang-kadang macam naik sampan pun ada....apa pun alhamdulillah syukur..daripada tiada, itulah kereta masa susah dan senang, tapi bila aku tengok honda city yang baru ini, wow! haha

Pemalu, sombong atau privasi?


Haha kenapa eh bila dekat trafic light kereta berhenti position lebih kurang macam gambar kat atas tu? apa dia ingat aku nak pandang ke? emm jeling pun tak! eh, sorry sikit....! haha

Rakyat malaysia ni samaada pemalu atau mahukan privasi ataupun sombong? terbawa-bawa sikap di jalan raya. makin tambah panjang jammed sebab banyak space lagi.

Kalau tak mahu orang pandang kau, pasang langsir dan kain batik je dalam kereta tu, bukan nak pandang sangat pun!..,tak pun cuba guna tinted gelap, kadang-kadang orang keliling cuma nak cakap je yang penutup minyak kereta kau tak tutup..emm tapi di salah sangka, dikatanya kita nak mengorat dia pula! pui...

Berhati-hatilah di jalan raya, kadang-kadang takut pula orang ambil kesempatan dan lakukan jenayah...

Macam mana nak downgrade IE version?

Macam mana nak downgrade IE version? Semua orang menggunakan pelayar untuk akses sistem, laman web, blog atau sebagainya untuk tujuan carian, guna aplikasi dan lain lain. Ada yang menggunakan pelayar (browser) seperti Internet Explorer, Chrome dan mozilla. terpulang kepada masing-masing, asalkan anda selesa menggunakan dan pantas dalam mengakses apa yang anda mahu.

Namun harus di ingat, tidak semua sistem, aplikasi, blog, atau laman web adalah sesuai dengan pelayar yang anda gunakan sekarang, untuk memastikan sama ada sesuai atau tidak, lihat di bahagian bawah (footer) di aplikasi yang dibuka, lihat pemberitahuan, apakah versi yang sesuai untuk paparan, sebagai contoh ( sesuai dilayari melalui internet explorer version 8 keatas atau chrome sahaja.)

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi