Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE IKLAN UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE

Wednesday, October 22, 2014

Dah berlambak mainan !



Pagi tadi lepas belikan sarapan, aku kejutkan anak anak bangun tidur untuk sarapan, lepas tu beri hadiah pensel warna dan buku warna pada mereka. Daddy bukan taknak belikan mainan, mainan korang dah berlambak dari kecik sampai ke besar! Dari mahal sampai lah yang murah..hinggalah ke gajet..

Korang nak mainan apa pun daddy boleh belikan!..apa sahaja walaupun daddy belum ada duit lagi!..masalahnya, korang main tak sampai setengah jam pun, lepas tu nak beli mainan lain...hehe..kebetulan anak anak aku ni suka mewarna, so aku belikan lah walaupun murah harganya..suka diorang mewarna...!! Hah, kan bagus macam ni..dari beli mainan entah apa apa!..last last tak main pun...anak anak orang lain lak yang datang rumah mainkan mainan yang daddy belikan! Ultraman baru beli, tak sampai setengah jam! Kepala dah hilang! Takpela..

Nanti daddy belikan buku, pensel warna banyak banyak! Pandai budak budak sekarang, cepat belajar..main game pun tak nak nye game snake macam dalam nokia 3310 tu, nak yang touch screen! Hehe..

Plone

Minggu depan aku ada kursus di Port Dickson, kursus CMS content management system PLONE..sama macam aplikasi web based open source yang lain seperti joomla dan wordpress. Bagi aku, buat masa ini, joomla is better from wordpress. Dua aplikasi web ni, mudah! cuma yang membezakan dua aplikasi ini ialah plugin dan interface.

Tambah satu lagi, plone!!! Wah..macam menarik! Open source!! Tak ramai yang menggunakan plone. Prefer masih lagi joomla, if ada error nak debug, boleh ke komuniti dan forum sebab dah ramai user guna joomla!

Lepas plone, nak fokus untuk C++,liferay dan javascript lak! Joomla ke plone! Kalau kena bayar untuk tambahkan ilmu apa salahnya!

2 tahun sebelum ni, buat web based guna coding dan configure jQuery . Penat! Sekarang ni, macam macam aplikasi open source wujud..mudah dan jimat masa!

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi