Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE IKLAN Biztudung

Thursday, October 30, 2014

JDT atau pahang?

Dah lama tak tengok bola liga Malaysia ni...tahu tahu dah sampai final je? Emm kalau team dalam malaysia ni, aku pilih johor la! Sebab masakan orang johor sedap sedap, so secara tak langsung, aku sokong bola sepak johor!! Haha

Johor lawan pahang kan? Emm dua dua kuat tu..tapi johor ada asam pedas, pahang plak ada gulai patin!! Aku tak makan ikan darat! Emm ..aku harap johor menang 2-0. Oleh kerana team pahang kuat, 2 goal johor tu, adalah penalti minit ke 102. Score by pablo aimar..haha

Benggang dengan era fm ni, dalam satu jam berapa kali kau putarkan lagu ale ale ale tu! Kalau boleh 10 kali kau nak putar kan lagu ale ale tu lah!!! Sudah sudah la buka lagu tu, bukalah lagu sweet charity ke, metallica ke, sm salim pun takpelah juga!...dulu epl pun sama, kejap kejap kau buka lagu manchester united...syok sendiri ke apa era fm ni...ale ale...! Mentang mentang johan sokong pahang!!! Ah peduli apa aku! apa apa pun...chelsea and ac milan forever!!!

Kalau dah kerja sebagai web designer..

Haha..zaman ict serba canggih ni, semua kata kata kena sertakan gambar sebagai bukti, kalau tak nanti orang tak percaya, sama macam dengan situasi ni, sebagai contoh seperti melalui sms ni : "Bos, masuk lewat sikit, tayar kereta pancit, hantar kedai jap!", bos reply, ok, kau jangan keledek! mana gambar!?  haha 

Situasi aku lak, yelah aku ni kerja sebagai web designer, dan kerja bab-bab manipulasi gambar ni memang boleh lah! , kadang kadang bila kita bersama rakan-rakan bercerita pasal sesuatu hal yang kebetulan kita pun pernah melaluinya dan kebetulan ada ambil gambar sebagai kenang-kenangan dalam Handphone aku! , saja je nak kongsi untuk tatapan! bila tunjuk gambar, kita rasa macam bangga gila lah, maknanya kita takdelah cakap kosong! tapi yang kesiannya, rakan rakan cakap itu gambar edit ke? bohong la! itu la ini la...grrrr!

aku


Melawat..

Dapat tahu melalui whats app, adik kawan di kampung, kemalangan dan meninggal dunia di tempat kejadian. Kemalangan ni disebabkan kecuaian pemandu kereta yang suka suka je keluar simpang tak pandang kiri kanan!!. Aku memang kenal arwah ni, dulu masa buat program komuniti, selalu juga arwah join, tak kisah lah program apa pun, memang aktif la arwah ni.

Sesungguhnya ajal maut di tangan Tuhan. Segala galanya telah tercatat, hanya menunggu masa di ambil nyawa oleh Nya, hanya cepat atau lambat sahaja.

Baru balik melawat, Berhati hati lah semasa memandu. Salam takziah, Al Fatihah buat arwah..

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi