banner-2017-mcj IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Jumat, Januari 30, 2015

Bondaku si ikan kaloi

Penat bila berhadapan dengan orang yang banyak cakap,cakap tak henti henti,semuannya indah, tapi tak selaras langsung dengan tindakan, apa yang seronok dan beriya iya bercakap walaupun tak betul pun dan tak selaras? Apa yang untungnya eh? kadang kadang aku pun tak faham..

Tapi aku suka jumpa orang macam ni, aku cakap benda tak betul pun di iyakan je..lepas tu di tokok tambah lak tu! haha sedih. boleh masuk Maharaja lawak ke atau sebagai ahli politik ? lebih baik diam dan buat kerja..less talk more action, bukannya more talk less action!!

Cakap memang mudah, semua orang boleh bercakap dan orang yang hebat dan maju, akan bercakap selaras dengan tindakannya.  Tak penat ke asyik bercakap je, pergi buat kerja dan jangan beri alasan, 1 hari ada 24 jam, jangan cakap tiada masa, hendak seribu daya, tak nak seribu dalih.....the important is how you manage your time wisely. heee

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi