Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE IKLAN Biztudung

Thursday, October 09, 2014

Berat kepala..

Rambut aku dah panjang, nak gunting rambut pun tak sempat, dengan macam-macam hal yang terjadi, esok ingat nak gunting rambut, tapi apa fesyen nak buat ah kali ini? aku ingat nak buat fesyen helikopter macam gambar kat bawah ni..haha



Bila rambut panjang, mula lah pekak, sebab rambut kat sebelah tepi kiri kanan dah panjang sampai masuk dalam telinga, haha terasa berat dan asyik pening nak migrain kalau rambut panjang ni,...biasanya lepas gunting rambut, terasa ringan sikit kepala....hehe

Sekarang ni pun cuaca panas terik....migrain..

Segmen Bloglist Nov14 By AdeLine

Segmen Bloglist Nov14 By AdeLine
Kalau nak sertai segmen ini, tekan image di atas atau tekan di sini. kalau korang bertuah, dapat lah masuk dalam bloglist. Banyak segmen sekarang ni bloggers buat yeee...bagus la, daripada takde..baik adakan...

Mudah seperti makan kacang..

Bila sebut insuran, mesti orang terfikir bila nak claim lambat dan susah..kan? lepas tu bila nak bayar bulan bulan takde komitmen, sebab mahal? sebenarnya insuran lah yang membantu anda ketika anda di landa musibah, kita tak tahu bila kita akan di timpa malang kan? So, daftar la insuran, nyawa, kereta, medical card warded, kadang-kadang, tidak semua hari kita berduit...tak apa la, potong bulan-bulan, susah sikit..

Hari ini, kereta saya cermin retak di sebabkan terkena batu di jalan raya, bila call syarikat insuran, mereka terus suruh pergi bengkel yang di lantik, bawa dokumen yang diperlukan IC fotostat tuan punya kereta, geran fotostat, lesen memandu. lepas tu, mereka pasang, dan siap!!

Bila tanya, berapa kos standard kalau pasang cermin baru? mereka kata, kalau macam kereta aku alza, lebih kurang RM 900..emm....mahal.

Bagi yang berduit ok la, yang takde duit sangat macam aku ni, kasi pagi makan pagi, kais petang makan petang... duit banyak nak guna untuk hal lain...bayar rumah, bayar duit kereta, bayar itu ini, bayar duit minyak...

So mudah je kan nak claim, bagi yang dah ada insuran, tambahlah insuran untuk windscreen kenderaan. hari ini mungkin kita tak kena? mungkin esok? lusa? lepas minyak turun semula? kita pun tak pasti...

Cik alza jangan merajuk lagi ye, gurau-gurau je kata nak ambil kereta baru.....! Mana adaaa... haha

Batu terbang!


Haritu baru sebut nak ambil kereta baru, Hari ini, cik Alza dah mengamuk dan merajuk! Masa tengah drive tadi, tiba tiba ada batu entah datang dari mana, terpelanting terus ke cermin kereta. terkejut aku..

Ingat takde apa apa yang jadi, emm bila tengok balik!! Arghh...retak la pula!! dalam kepala dah terfikir..rm500-600 terbang ni!! migrain sekejap...

Tapi bila fikir balik, oh aku ada buat insuran termasuk cermin windscreen rupanya! Nasib baik!..nasib baik aku ada tambah windscreen masa buat insuran haritu!! Korang tambah sikit lebih kurang rm 100 ++ camtu la..baik korang tambah untuk insuran cermin kereta. 

Kita tak tahu dan tidak pasti bila nasib malang tiba, macam aku ni hari ini, aku pun tak jangka! baru nak seronok-seronok dengan duit dalam wallet ni, lagipun cermin kereta kalau tukar sekarang mahal.

Bila jadi macam ni, aku terus pergi ke panel bengkel insuran yang di lantik, bawa geran, ic, lesen driving photostat..

Mengarut



Sekali meeting 4-5 jam, yang chair meeting berbuih mulut bila bercakap, yang hadir jenis yang masuk telinga kanan keluar telinga kiri.

Takde satu pun isi yang penting, asyik ulang ulang dan ulang benda yang sama. Dalam masa 2-3 jam masa yang dibazirkan, kan bagus buat kerja yang berfaedah sikit.

Itu tak masuk, makan makan lepas meeting. So, nak dicukupkan sifat masa meeting "berkualiti" yang berjam jam macamni adalah 5 jam! Meeting tiada tindakan, tiada resolusi, tiada keputusan, tiada kesinambungan dari usul, apa maknanya rozaimy?

Meeting yang berkesan tidak lebih dari 1 jam! Lebih dari 1 jam ..dah jadi mengarut! Mula la cerita semalam jumpa hantu, kena kejar anjing dan sebagainya.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi