Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE IKLAN Biztudung

Monday, October 27, 2014

Manusia

Manusia

Biarkan orang mengumpat pasal kita, jangan membalas, pedulikan dan abaikan mereka. Memaafkan memang la susah, kita tak kena dan rasa, memanglah..cakap memang mudah. Apa yang terbaik, jangan di layan, abaikan sahaja, kerana setiap perbuatan itu mencerminkan perilaku dan perangai dalaman seseorang.

Kalau pendam dan abaikan, boleh kena sakit jantung lak ye tak?..last last kejung memendam perasaan! Abaikan dan jangan buang masa memikirkan perkara yang merugikan. 

Kongsi ilmu

Hari ini semasa latihan open source plone di port dickson, sempat influence sorang peserta ni buat blog dan tambah pendapatan melalui 8share. Bila kongsi ilmu dengan orang, aku puas, di tambah lagi, bila orang tu amalkan dan ada sifat ingin tahu dan tidak bodoh sombong!. Tidak salah kongsi ilmu, sama sama bina kekayaan!! Kekayaan yang aku maksudkan bukanlah kekayaan wang ringgit semata mata, kekayaan yang sebenar ialah..kekayaan ilmu..

Jana pengetahuan, bina kekayaan dan jamin kesejahteraan. Bila kita mendapat ilmu, kita gunakan ilmu untuk bina kekayaan, dan bila semua itu ada, akan menjamin kesejahteraan hidup. Sharing, sharing will make you more improve dan will enhance your knowledge.. Percayalah. Jangan lah kedekut ilmu.

Dalam masa aku ajar dan invite macamana nak tambah pendapatan melalui iklan 8share, aku dapat benefit berupa bonus. Ok la tu. Haha ....dari korang whats app, fb tak tentu pasal sebarkan benda yang tak sahih, kan bagus cari alternatif tambah pendapatan..dan jadilah penguna internet yang beretika...

Carilah ilmu dan kongsikan ilmu untuk kuatkan lagi akal kita..dari setiap perkongsian ilmu dan perkara yang baik ini, akan dapat ganjaran dari Nya..pahala sikit, dosa makin banyak setiap hari!! Orang lain gembira, hati kita pun tenang.

Hidup ini jangan sombong...jangan usik orang, jangan langgar peraturan, jangan masuk kongsi gelap, jangan pandang tahi lama sangat, jangan tengok cerita pembunuhan, jangan gelak terbahak bahak sangat..rosak otak ekau nanti..haha

Mancing kat sini jela

Haha..tak jadi lah mancing dekat teluk kemang, dekat thistle resort ni pun, banyak lak mat saleh berenang di swimming pool, aku mancing dekat swimming pool ni jela..hahaha..speechless! 

Yippi..! Eh tkde la main main je..bahang sekarang ni, lepas latihan..nak berenang kat sini.
Hujan renyai dekat pd ni..

Mancing kat sini jela

Cantik persekitaran resort ini, makanan pun sedap sedap...aku dapat hotel 3 bintang pun dah ok lah..yang ini, maunye 7 bintang! Tak mampu den...hehe. 

Setengah jam dah sampai


Senang rupanya nak mencari lokasi resort ni..haha..masuk je Negeri sembilan aku dah buka waze..takut bebenar tak jumpa!! Padahal dekat sempadan dah ada signboard resort ni..emmm

Tak sampai pun lagi teluk kemang..kalau macam ni setengah jam dah sampai!! Kejap lagi nak cari umpan umpun umpun dan udang nak buat umpan! Peduli sama hal kerja..ini semua dunia!!! Yang penting kita enjoy! Jadi nelayan hari ini di PD..

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi