Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE IKLAN Biztudung

Monday, December 08, 2014

Produk lokal tempatan dari Pop Clock Inc

Pop clock inc adalah sebuah pertubuhan komuniti DIY yang menghasilkan produk lokal tempatan bermutu tinggi dan kreatifantara produk terkini yang dihasilkan oleh pop clock inc ialah custom clock yang beraneka warna dan pilihan, dan mengikut citarasa yang anda mahukan.

Sokonglah produk lokal tempatan. harga berpatutan dan di jamin berpuas hati. Ini adalah hasil kreativiti dan inovatif anak muda yang bernaung di bawah produk lokal dan di himpunkan di Pop clock design.

Korang boleh gantung jam dinding ini di rumah..dan boleh mengikut tema yang anda mahukan. Sebagai contoh..aku meminati band muzik led zappelin, dan aku ingin mencorakkan dan mengabadikan band pujaan aku itu di jam custom made....jangan risau pop clock inc akan mengikut 100% dari citarasa anda!!! Heee

Untuk melayari selanjutnya, korang bolehlah layari facebook rasmi pop clock inc di pop clock design. boleh tekan di SINI


Macam mana nak baiki ERR_NAME_NOT_RESOLVED di Chrome?

Tiba tiba malam ni keluar error code: ERR_NAME_NOT_RESOLVED, rasa nya macam kena malware pada line network dan DNS infected, akhirnya aku jumpa juga penyelesaianya..isu ini banyak berlaku di browser Chrome, manalah tahu tiba tiba korang kena macam ni kan..keluar error seperti the webpage is not available. Penyelesaiannya, ada banyak cara..ermm

Solusi pertama, pergi dekat start, taip CMD (command prompt) dan taip


Indah khabar dari rupa

Kalau tak betul, cakap jelah tak betul..tak payah lah nak selindung atau cover line...tak perlu nak jadi plastik. Terus terang atau bak kata najib perdana menteri...TRANSPARENT..!

Demi nak menjaga reputasi atau menjaga hati? Sanggup menidakkan kebenaran? Kalau kita tak berani menerima teguran, macamana kita nak membaiki kelemahan? Hai kadang kadang tergelak bila ada segelintir yang tak berpijak di bumi nyata...laporan semua nak tip top..dan pada hakikatnya indah khabar dari rupa..

Kalau tak ok..cakap je tak ok..tidak perlu nak menjaga hati atau sebaliknya. Setiap teguran adalah untuk kebaikan juga kan? Sampai bila kita nak berada di takuk lama? Kata kata ibu bapa kita susah nak dengar..tapi kata kata dari kawan? 

Rezeki berniaga

Kalau nak berniaga, berniaga lah betul betul, muka kasi senyum sikit, jangan buat muka dan keluarkan bunyi yang kurang enak di dengar!! Pembeli baru tanya sikit, dah buat muka, apalah salahnya terangkan sikit produk yang dijual..pembeli mestilah nak yang terbaik, kalau boleh dapatkan barang tu  secara percuma, takpelah, tak tanya pun takpe... barang tak elok sangat pun kami ambil...!!

Haritu ada beli buah pisang dekat kedai tepi jalan...beli pisang tanduk! ermm aku tunjuk lah pisang yang tergantung tu, tanpa berlengah terus peniaga tu potong tandan pisang tu,  aku pun cakap lah..ehh pisang tu dah masak ke? (sambil buat muka kelat) peniaga tu balas..ermm kalau nak pisang yang dah masak sikit, yang dah potong ni kena bayar dulu lah...! (buat muka kelat lagi) eh sombong lak diaaa...yelah aku bayar, ingat aku takde duit ke?? mentang mentang aku pakai selipar...

Cara menukar kod iframe kepada old embed

Kod Iframe tidak dapat di indeks atau di baca oleh google dan HTML 5, bagi anda yang mementingkan Search engine optimizations (SEO) terhadap kandungan blog, penggunaan kod iFrame harus di elakkan di blog. Salah satu contoh penggunaan iFrame ialah seperti chat box Cbox, video Youtube dan Facebook page like. 

Namun begitu anda masih boleh memasukkan video dari youtube, caranya dengan menukar menukar kod Iframes kepada object old embed code

Ini adalah contoh kod iframe video yang diambil dari youtube.


PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi