Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE IKLAN Biztudung

Friday, December 12, 2014

Selamat menjalani pembedahan tonsil

Alhamdulillah, Semalam adik perempuan aku telah selamat menjalani pembedahan membuang tonsil di sebuah hospital pakar, apa itu tonsil? ermm aku pun tak tahu dan tak pernah kena, tapi yang aku faham, macam ketumbuhan lah dekat area tekak, kalau nak mengunyah makanan pun susah sebab sakit. Kesian dia, perut lapar, nak makan apa pun susah, yelah baru lepas pembedahan, luka pun tak baik lagi. Doktor sarankan makan makanan yang lembut seperti bubur dan ais krim vanilla kalau nak cepat sembuh.

Sepanjang adik perempuan aku masuk hospital, suram je rumah. yelah, dia jelah yang rajin melayan, buatkan nescafe lewat pagi, masakkan maggi kari, nasi goreng dan telur dadar. hehe..dia takde berberapa hari ni baru terasa yang sebenarnya dia berguna rupanya..haha

Latihan dalaman MICROSOFT EXCEL (Bulan 12)

Hari ini aku akan menguruskan latihan dalaman microsoft office excel bagi kakitangan kerajaan terutamanya pembantu tadbir gred N17, Siap juga akhirnya modul untuk latihan ini. Latihan pada kali ini di peringkat asas dan intermediate (pertengahan) dan selama 1 hari. boleh ke? hehe

Antara yang akan di ajar, seperti membina pelbagai jenis carta graph, simple calculation with formula, freeze panes, mail merge, security and backup data, validation source data, filter dan sebagainya.

Lihat entri sebelum ini di SINI atau cara cara nak membina dan integrasi Mail merge

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi