Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE IKLAN UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE

Wednesday, December 24, 2014

Katakanlah ya iya iya lah

Katakan penduduk Melaka dah jadi 900,000 orang ketika ini, statistik pengunjung pula meningkat dari tahun ke tahun, katanya 7 juta setahun dan nak meningkat dan terus meningkat, tapi jalan raya tak upgrade? Sesaknya jangan cakap lah...orang Melaka nak keluar jalan jalan pergi Zoo melaka tengok kuda kerdil pun seksa, inikan pula pengunjung luar yang tak tahu selok belok jalan raya.

Jalan jammed, plat kereta singapore pun tak beri laluan pada orang melaka piau macam aku ni. Aku terpaksa senyum dan senyum dan angkat tangan sebagai isyarat beri laluan. Baru dapat jalan....

Melaka ni dari tahun 2010 sejak dah 'maju' ni semua nak top nombor 1. Kalau nak di ikutkan memang lah ada perbezaan dari dulu hingga sekarang, pokok dari kecil sekarang dah besar dah, jalan tanah merah sekarang dah bertar,ikan dalam perigi hang tuah dulu kecil je, sekarang dah besar, banyak bezanya kan..tapi jalan raya tetap macam kat sungai besi, dari 4 lorong jadi 1 lorong. Flyover kalau ada pun tembus jalan yang sama, hasil banyak kan? Dah maju kan? Kasi naik taraf sikit lah jalan raya..

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi