Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE IKLAN UA SIGNATURE

Thursday, December 25, 2014

Misteri dua ketul tahi di depan pintu rumah

Dari mana datang 2 ketul tahi ni? betul betul misteri, di depan rumah lak tu..siapa pula yang melepaskan tahi disini, adakah ada unsur unsur khianat? dengki? iri hati? atau sabotaj? ermm tidak mungkin, aku pasti dan aku rasa tak marah sesiapa pun minggu ini, masakan pula ada orang yang ingin khianat dengan aku.

Betul betul misteri ni..kebetulan aku keluar rumah sebab nak beri udang dan ikan peliharaan aku makan, kesian diorang,lapar..hehe, oh rupa rupanya kewujudan '2 ketul tahi' tadi rupa rupanya adalah belacan yang aku buat untuk dibuat umpan mancing petang nanti lah..saja je bikin suspend. Haha

belacan

Cuti yang seronok

Cuti raya krismas hari ini, korang semua buat apa eh? duduk rumah tengok hindustan? erm macam menarik je..hehe, dekat Melaka, cuaca mendung, best landing dekat sofa sambil layan game bola dekat play station 2, takpun main street fighter..pergi kerja pun menghadap komputer, bila cuti menghadap play station. haha

Kepada mereka yang duduk di sekitar pantai timur, bersabarlah dengan dugaan dan musibah banjir yang menimpa ye, aku doakan agar semuanya baik baik sahaja. Terima kasih juga kepada team sukarelawan yang bertungkus lumus menyelamatkan mangsa dan memberikan bantuan, dulu aku pernah terlibat dengan team sukarelawan bagi bencana banjir di melaka, macam macam pahit manis, tergelincir dalam longkang besar dan lipan masuk dalam kasut but aku. 

Apa pun, memang seronok membantu orang. kan?  takpe lah, hari ini hari mereka, esok hari kita pula, siapa tahu? Erm..tadi masa beli sarapan pagi, tengok air sungai naik, ermm nak mancing ikan haruan, dapat ikan boleh jual dekat pasar dan bela kalau dapat banyak! jom mancing sambil cuci mata di parit tepi jalan ataupun di sungai. haha

Cermin mata Ray Ban wayfarer

Ray Ban adalah antara jenama fesyen yang paling popular di dunia. Mereka adalah pakar dalam menghasilkan cermin mata yang bermutu tinggi. Jenama Ray Ban telah lama dalan industri fesyen namun berbekalkan pengalaman yang sangat luas mereka masih kekal sebagai jenama pilihan ramai.Ini dapat dibuktikan dengan penerimaan ke atas koleksi cermin mata hitam Ray Ban wayfarer yang sentiasa mendapat permintaan yang tinggi dalam pasaran. Populariti jenama ini juga dapat dilihat dengan pembukaan stor dan cawangan di banyak negara di seluruh dunia.

Ray-Ban Wayfarer

Koleksi Ray-Ban wayfarer bukan saja disukai oleh orang biasa seperti aku malah ianya juga menjadi pilihan ramai selebriti popular di Hollywood seperti Taylor Swift, Emma Watson dan Jude Law. Mereka juga sentiasa dilihat sering menggayakan Ray-Ban wayfarer dengan cukup selesa. Lihat gambar mereka di bawah ini, nampak stylish bukan?

Pertandingan pidato

Haritu dapat kiriman melalui whats app pasal pertandingan pidato anjuran parti UTMO (bukan nama sebenar), erm macam menarik je dan teringin nak menyertai lah, bukan menyertai parti politik tersebut, tapi menyertai pertandingan pidato tuh la! hehe

Aku nak membahaskan topik pidato "Yang 'miskin' makin 'miskin', yang 'kaya' makin 'kaya', apa kau buat setan sebagai proksi kepada rakyat!" haha itu topik aku fikirkan untuk perbahasan di depan umum nanti...hahaha, aku pun cari no telefon penganjur dan hantar sms menyatakan keinginan untuk menyertai, tapi sampai sekarang penganjur masih tidak reply pun sms aku. aku nak request topik aku sendiri, mungkin sudah ada topik topik yang tertentu dari pihak penganjur! its ok..nanti bolehlah aku selit selitkan apa yang patut. haha

Agaknya tuan penganjur dah google sedikit sebanyak pasal personal aku, ah, transparent apakah ini?  menegur untuk kebaikan apa salahnya, kalau nak cakap baik baik je, baik lah tidak payah buat program pidato!

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi