Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE IKLAN Biztudung

Wednesday, January 21, 2015

Keputusan peperiksaan

Alhamdulillah, hari ini keputusan peperiksaan tempat aku belajar OUM keluar & dipaparkan, tapi baru papar keputusan untuk satu paper, dapatlah B- , satu paper lagi entah bila, maybe esok atau lusa rasanya. Aku sebenarnya tak meletakkan target yang tinggi (high expectation) bila sambung belajar kali ni, harapan aku cuma nak tambahkan dan mantap kan lagi ilmu pengetahuan di dalam  bidang ICT dan ubah karier aku kepada yang lebih bagus dari sekarang. Tapi bukan lah bermaksud aku sambil lewa dalam belajar, cuma aku susah nak fokus, maklumlah kan part time, bukannya full time.  Mana tahu boleh upgrade jawatan kan? hee

Susah belajar sambil bekerja ni, belajar pun sendiri, otak pun dah freeze, tapi bergantung lah, ada yang online tutorial dan ada yang face to face class with tutor, lecturer korang faham faham la kan, bila masanya nak belajar, siang sibuk dengan kerja sampai ke malam, balik rumah main dengan anak anak,korang nak mengadap buku ke? ermmm...kalau tak tidur, tengok TV..lepas tu makan. lepas makan tidur. Bila dah nak dekat minggu exam, baru buka dan belek buku satu persatu. kan? kan?

Apa pun...setakat ini, result memuaskan lah juga walaupun tak skor pada peperiksaan akhir, jika kita rasa kita boleh, kita pasti boleh lakukan walaupun pahit dan payah. Insyaallah Tuhan bantu kita dalam menempuh kesusahan.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi