banner-2017-mcj bkecik-skytech

Tuesday, December 16, 2014

See you tomorrow live forever



Dah lama tak dengar lagu ni dari Spice girls-Viva forever..Hasta Manana viva forever. (See you tommorow, live forever) Zaman kanak kanak berlalu begitu sahaja..kan? Rindunya zaman tersebut...kita bermain, berseronok, berimaginasi...andai masa tersebut boleh dikembalikan...alangkah seronok.

Viva forever, I'll be waiting , Everlasting, like the sun, Live forever, For the moment, Ever searching for the one

Tips berguna ketika mengulangkaji pelajaran

Ini adalah tips tips berguna mengikut kaedah yang biasa aku buat ketika mengulangkaji pelajaran. Tidak menciplak dari mana mana artikel, tips ini adalah amalan yang aku lakukan sebelum menjawab peperiksaan, boleh dikongsikan bersama untuk panduan. Namun terpulang kepada anda semua, dan masing masing ada cara yang tersendiri dalam mengulangkaji pelajaran, mana yang baik bolehlah  di ikut dan yang tak baik boleh hindarkan ya.

Aku bukan profesor mahupun cendekiawan yang apabila mengeluarkan tips tips, boleh di gunapakai 100%. tidak ya, tidak sama sekali!!..terpulang, kita ni hidup saling melengkapi. 

Ketika anda mengulangkaji pelajaran, anda mungkin  berhadapan dengan situasi cemas atau tidak fokus (sukar ingat), masalah utama yang biasa aku hadapi adalah tidak fokus tapi berbekalkan tips tips yang aku selalu amalkan ini, otak aku menjadi semakin cerdas dan so far buat masa ini, belum pernah repeat paper lagi, walau carrymark rendah serendah 4/40., alhamdulillah..exam masih membantu!! haha

Minggu exam

minggu exam amar
Minggu ni adalah minggu exam, aku kena baca buku. Ada 2 paper yang susah. Mulai dari esok amran mesti baca buku...amran boleh..! 

Balik kerja karang nak beli kismis la...lepas tu nak jogging dan lepas maghrib..dah boleh mula membaca dan buat nota, minta minta dan harap harap bila aku balik kerja nanti tak tertido sampai esok pagi! Hey young man...no need to feel down and to no need to be unhappy! Haha

Kepada rakan rakan, doakan aku sukses dan berjaya menjawab exam. You can, dont be sad young man!! 

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi