banner-2017-mcj bkecik-skytech UA SIGNATURE

Friday, December 19, 2014

Kecundang di kecewakan

Kecundang di kecewakanLast live lah perlawanan bola sepak ni..aku dah tak boleh main lagi dah...penat...! Lutut dah longgar..haaa..maklumlah umur dah nak cecah 30 tahun..haaa perlawanan persahabatan bola sepak petang tadi berkesudahan pasukan aku kalah 6-2. Puii..6-2? Haha adat perlawanan kan ada kalah dan ada yang menang. Sabar jela..kan? Kan? Kesian penonton dan penyokong...bersorak dan memberi sokongan..jangan menangis ye..hero hindustan memang kalah dulu. 

Masa untuk main indoor game lak..macam dart, karom, dam aji..haha..di sebabkan kecewa perlawanan terakhir yang menyaksikan pasukan aku kalah...aku dengan ini akan memfokuskan pada perlawanan bola sepak online yang mana boleh membahagiakan aku, hehe...iaitu PES 2015 dan FIFA 2015. Itu sahaja yang aku mampu menang kot dan tak memenatkan fizikal...hahaha!!

Jom Aktifkan Mykad

Sudahkah anda mempunyai MyKad? bagi rakyat Malaysia yang bermastautin tetap, Mykad digunakan sebagai identiti atau pengenalan diri sebagai penduduk Malaysia, itu perbezaan kita dan rakyat asing. Tapi sebenarnya ramai yang tidak tahu yang Mykad sebenarnya banyak kegunaannya..mari kita terokai kelebihan bila mengaktifkan Mykad. So,  kita sahut cabaran ini bersama sama kita menyertai kontes jom Aktifkan Mykad

SEJAK dilancarkan pada 2000, aplikasi kad pintar pelbagai guna kerajaan atau MyKad yang berperanan sebagai teknologi merekod dan menyimpan maklumat rasmi terus mengalami revolusi penambahbaikan.

MyKad bukan sahaja mengandungi maklumat asas seperti nombor kad pengenalan, nama, alamat, status kewarganegaraan serta lesen memandu pemiliknya. Malah, ia juga boleh digunakan sebagai prasaran kekunci awam, merekod maklumat kesihatan serta sebagai e-tunai.

Kelebihan MyKad yang dilengkapkan dengan cip mikroprosessor 32 kilobait itu juga membolehkan aplikasinya diperluaskan dari semasa ke semasa ke arah meningkatkan prestasi sistem penyampaian perkhidmatan kerajaan.

Cara cara buat website di Adobe Photoshop

Adobe photoshop di gunakan untuk tujuan manipulasi gambar foto dan untuk tujuan editing image, dan dalam masa yang sama boleh di gunakan untuk membuat website antaramuka (web design interface) dan bagi tujuan pembinaan video.

Persoalannya, boleh ke membina website menggunakan adobe photoshop? jawapannya ialah BOLEH. dan macam mana nak membina website menggunakan adobe photoshop?

Lihat teknik teknik ringkas dibawah ini, kena praktis dan mencuba, Sekarang ni, banyak platform untuk membina website dengan mudah, beserta dengan template lagi, ada yang percuma (open source) ataupun berbayar, contoh platform open source yang percuma ialah seperti Joomla, plone, wordpress dan sebagainya.

Berubah sebelum parah

“Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum hingga mereka mengubah diri mereka sendiri”(Q.S. Ar-Ra’d:11).

18/12/2014 semalam aku ke seminar pekerja cemerlang dan penceramahnya ialah Dato’ Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah..bagus ceramah motivasinya..terangsang sedikit, hehe, banyak jugalah tips tips untuk menjadi insan cemerlang dan di sayangi, rupa rupanya banyak lagi yang aku tidak tahu sebenarnya, terima kasih Dato' kerana berkongsi ilmu dan tidak lokek. yelah..pihak penganjur bayar mahal rasanya, mestilah output pun terbaik..hehe

Bila menyebut pasal ingin menjadi pekerja cemerlang, kena mula di peringkat asas iaitu seperti permakanan yang betul (elak penyakit), ketika di bilik air, mengetahui dan mengelakkan dari hal paranormal sihir sesama mahluk, dan kenali diri sendiri.

Antara sedikit tips dan kata kata dari DMFK dari  seminat tersebut ialah, kalau kita lihat seseorang tu pertama kali dan kita rasa benci, maknanya orang kita benci tersebut menyampaikan aura bencinya juga kepada kita, dan kalau pertama kali kita lihat orang kita sayang..maknannya orang tu menyebarkan aura sayang juga kepada kita. hehe..camtu lak? beliau menyarankan kita supaya sentiasa memaafkan semua orang sebelum tidur, supaya hati kita bersih.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi