Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE IKLAN Biztudung

Tuesday, December 30, 2014

Jangan bikin ribut

Pasal kehilangan kapal terbang QZ8501 akibat lost contact ketika penerbangan dari surabaya ke singapura pun masih nak bergaduh lagi dengan orang Malaysia? padahal kita jiran serumpun, sebangsa, seagama, ngapain masih nak berdendam dengan negara kami iaitu malaysia, indonesia oh indonesia raya, sedangkan kalau di lihat dari susur galur nenek moyang, indonesia dan malaysia ni berkait rapat dan dah macam adik beradik dah, salahkah kami prihatin dengan nasib kamu disana? 

Dari dulu lagi tiada isu bab copyright yang patut di pertahankan, isu kecil je dan tidak timbul isu malin memalin haaa, itu pun nak besar besarkan, sebabnya indonesia dan malaysia mempunyai budaya, permakanan, bahasa yang hampir serupa, sebab nya? orang indon datang malaysia kahwin dengan anak dara dari malaysia, dapat anak dan bawa budaya sana ke mari, perkara ini berlaku semasa di zaman kesultanan melayu melaka lagi dimana raja palembang iaitu parameswara membuka Melaka.

Jadinya ngapain harus bertengkar sesama sendiri? waduh waduh...jangan bikin ribut ribut, kamu datang di Malaysia mencari rejeki, dan membawa pulang rejeki itu ke kampung halaman kamu udah di kira bernasib baik. Udah udah la...

Pemenang Giveaway untuk Bloggers

Seperti yang dijanjikan, keputusan bagi pemenang Giveaway untuk bloggers diumumkan, dan terlebih dahulu aku ingin meminta maaf jika sepanjang Giveaway berlangsung ada rakan rakan bloggers yang terkecil hati dengan aku, harap dimaafkan salah dan silap, yang baik datang dari Allah SWT, dan yang buruk datang dari aku dan korang semua heee. Biasalah manusia, mestilah ada buat kesilapan kan?

Sebelum keputusan diumumkan, marilah kita sama sama berdoa kepada mangsa mangsa banjir, petugas petugas penyelamat agar sentiasa di lindungi Tuhan dan berdoalah agar kembali pulih seperti sediakala. Amin

Pemenang pertama akan ditentukan melalui random.org, dan segala keputusan yang di paparkan adalah muktamad. Seramai 88 peserta telah menyertai Giveaway untuk Bloggers ini, dan segala masalah berkaitan Giveaway ini adalah di bawah tanggungjawab penganjur. Peserta boleh email pada aku di safirulamar@gmail.com, jika terdapat sebarang pertanyaan / permasalahan berkaitan hadiah, ketidakpuashatiaan ataupun sebaliknya. Kalau nak lihat pemenang giveaway, boleh lihat di bawah ini. untuk melihat peserta yang menyertai tekan SINI

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi