banner-2017-mcj skytechcreative bizness shopee

21 November 2012

Kiss Me Princess

KISS ME
haha...kiss me princess, unicorn curse will be broken...haha oh shitt...

Anda Mungkin Meminati :

6 November 2012

Di Sebalik Kekurangan

di sebalik kekurangan

Percayalah di setiap kekurangan kita, pasti ada kelebihan yang tersembunyi pada diri kita.

Dan di sebalik musibah yang menimpa, pasti akan ada sinar kebahagiaan. Allah itu maha adil dan saksama kepada setiap umatnya. cuma cepat atau lambat, semuanya telah ditentukan olehNya.



Anda Mungkin Meminati :

20 Oktober 2012

Musim Hujan & Aktiviti

Sekarang ni, asal petang sampai ke malam je, hujan. sejuk betul. haha

Bila hujan @ musim tengkujuh, comfirm laut bergelora, angin kuat, so, aktiviti memancing stop sekejap buat masa ni. hehe

22 & 23/10/2012 ni ada program mengajar budak sekolah. ajar buat design photoshop  dan microsoft office. hehe kalau hujan time tu, alamatnya cikgu tarik selimut la. mana boleh tahan syiok beb tidur. haha

Anda Mungkin Meminati :

17 Oktober 2012

Apa Kaitan? Alahai Rozimuddin

aduhai, sampai dah mengaku diri sendiri nabi muhammad s.a.w, sekejap nabi, sekejap imam mahdi, dan apa kaitan star war dengan agama islam?kompius, dia ni betul ke tak?

Fasha sandha tu bini dia? mental problem ni wei..pihak jabatan agama islam tolong pantau laman blog ini, untuk lindungi aqidah anak-anak muda islam dari terpengaruh dengan fahaman sesat seperti ini.


Anda Mungkin Meminati :

15 Oktober 2012

Laporan Rompakan Kali Ke 36!

haha...mr whatever man buat tak tahu je....pui, wake up, whatever man, wake up...haha



Anda Mungkin Meminati :

12 Oktober 2012

Superhawau..

Superhawau..

Perhaps i can be of some assistance to solve thisproblems...haha



Anda Mungkin Meminati :

9 Oktober 2012

Jaga mulut korang, jangan sampai..haha

haha...betul ke ada pepatah bijak pandai mengatakan, kalau kita nak menyalahkan orang lain dan tunding satu jari dekat orang, 4 jari lagi tunjuk dekat kita? so, kita salahlah kan. haha

Itu kalau kita tunjuk2x kat orang..tapi kalau, mulut kita laser kat orang, padahal orang tersebut tak bersalah pun, macamana tu? macam gambar kat bawah ni ke? haha

So, jaga mulut korang, takut apa yang korang cakapkan tu, terpalit kat diri sendiri.  haha



Anda Mungkin Meminati :

23 September 2012

Memancing Memerlukan Kesabaran

Seperti biasa la, setiap hujung minggu aktiviti yang di gemari aku ialah antaranya memancing di laut dan pantai. memang memerlukan kesabaran yang tinggi, penantian kali ini, berbaloi setelah menunggu tujuh-lapan jam akhirnya dapat hasil yang lumayan, tak payah dah beli ikan kat pasar, dah jimat duit. Kalau cuaca dan keadaan air okay, bolehlah dapat ikan gred A,B atau C. Ah, sebenarnya tidak kisah pun, kalau ada rezeki, semua dah tertulis oleh ALLAH s.w.t .

Kalau memancing ni, biasanya kalau pulang ke rumah mesti bawa hasil, walaupun kadang-kadang dapat ikan bersaiz halus atau kecik je. Dah le halus, seekor pula tu. Belum sempat nak release dalam air, atas darat ikan tu dah mati, kena bawa balik juga, untuk di jadikan bahan bukti yang aku pergi memancing. haha Memancing Memerlukan Kesabaran


Anda Mungkin Meminati :

27 Agustus 2012

Internet Di Handphone

Kami guna post-paid. every montly buat bayaran. tak ambil pun internet package or upgrade plan.

Credit limit aku RM 275.00, Suplementary line limit RM 60. Bila kami mahu guna internet via mobile, kami guna wireless.no charge!



Anda Mungkin Meminati :

14 Agustus 2012

Contengan Yang Berguna Ketika Dalam Kesusahan

Terima kasih la aku ucapkan kepada mereka yang conteng nombor telefon bertulis nombor telefon bagi motor tayar bocor, di pam angin stesen minyak. tak sia sia aku salin nombor tu kat dalam telefon, nasib baik aku fikir panjang! haha. yelah mana tahu nak jadi hal kan ? malang kan tak berbau. Sekurang kurang nya, Contengan Yang Berguna Ketika Dalam Kesusahan

Kepada penunggang motor di luar sana, jangan buat tak endah pada contengan nombor ini, sekurang kurangnya Contengan Yang Berguna Ketika Dalam Kesusahan , simpan nombor itu siap siap, jika dalam kecemasan, boleh hubungi, kalau nak harapkan kawan, tidak semua kawan yang ada bersama dengan kita ketika kita dalam kesusahan, macam macam alasan di berikan.


Anda Mungkin Meminati :

6 Agustus 2012

Design T Shirt Jozan Melaka

JOZAN


Anda Mungkin Meminati :

16 Juli 2012

Perlawanan Futsal Amal Jozan FC

Pada 14 Julai 2012 yang lalu, jozan Fc dengan kerjasama padu dari Zizan FC telah dijemput untuk menyertai perlawanan amal 100 jam, anjuran pertubuhan Yayasan Khairum yang berlangsung di kompleks japerun Dun Rembia, Alor Gajah, Melaka. Alhamdulillah, segala program berjalan lancar dan mendapat sokongan padu dari pemain pemain Jozan FC.

Sambil Bersukan sambil beramal, dapat pahala badan pun sihat. terima kasih kepada tuan penganjur yang sudi memanggil Jozan Fc bermain di Perlawanan Futsal Amal ini!  hehe


Anda Mungkin Meminati :

13 Juli 2012

Terima Surat Cinta Dari Polis Trafik

Peh, semalam kena saman trafik dengan encik polis ala-ala gaya roadblok speedtrap. Semasa kena tahan, sempat memberi hujah pada encik polis yang berbunyi seperti 'eh saya pakai tali pinggang tuan. kenapa nak saman saya pula?'

Encik polis membalas ,'awak pakai depan saya je, sebelum ni awak tak pakai pun, budak saya dah perhatikan dari awal lagi, memang awak tak pakai. pergh, ada pengintip rope-ropenye di berberapa kilometer dari roadblok tu! .haha, so diam jelah, sebab dah buat salah, tak boleh nak keledek! haha


Anda Mungkin Meminati :

10 Juli 2012

Barang Lusuh Yang Semakin Dilupakan

Barang Lusuh Yang Semakin Dilupakan

Aku memang suka kumpul kaset  bermula dari 10 tahun yang dulu, masa tu harga kaset mahal juga, lebih kurang dalam RM 19.90, dalam satu bulan tak beli satu kaset memang tak sah! Kaset pertama aku beli adalah N,SYNC-Tearin Of My Heart, masa tu umur aku lebih kurang 12 tahun. seingat aku dalam masa tu dalam darjah 6! haha. kaset kedua aku beli ialah kumpulan boyzone, ala yang ada lagu all that i need? dan seterusnya, band lokal KRU (oh la la) lepas tu banyak rock dan metal menguasai rack cassette,seperti blackrose, search fenomena, kreator, wings hukum karma, gersang, dan banyak lagi la. haha.

Tapi , dengan perkembangan pesat ICT di zaman moden ini , orang ramai semakin memandang serong terhadap kaset, masa time kaset memang melecehkan! tapi seronok, bila beli kaset, suka membaca apa yang di tulis di cover kaset, kaset punya player di radio asyik rosak je, tali kaset, asyik terbelit belit. tension, kaset yang aku paling banyak pernah aku beli dalam 4 kali, adalah helloween-keeper of the 7 keys part II. Paling tak dapat dilupakan, dua kali radio hangit terbakar, masa pasang lagu Master Of Puppet-Metallica, dan lagu Megadeth iaitu Holy Wars Punishment Due . Hangit sebab, buka volume paling kuat masa hangit, lagu Orion. Peh! haha.


Anda Mungkin Meminati :

9 Juli 2012

Tajupakale


Tajupakale

Sebuah peristiwa berlaku di sebuah kedai mamak, ketika seorang lelaki meminta password wifi di kedai tersebut. haha


Anda Mungkin Meminati :

8 Juli 2012

Wajah Comel Kesayangan Ramai

Haritu ketika memancing di pantai, aku telah mendapat seekor ikan senangin tapi versi halus dan comel sikit berbeza dengan yang sebelum ini. Sedih juga lah, tapi nak buat macam mana, rezeki hari itu besar setakat saiz itu, terima sahajalah, tapi kalau goreng pun sedap juga, isi tak berapa banyak lah, kecik kan, tak macam dapat ikan spesis yang sama sebelum ini. Tekan di sini

Apa pun syukur alhamdulillah, semua nya sudah tertulis, ingat nak lepaskan semula, untuk pelihara spesis baka ikan itu, tapi bila fikir semula, duduk sudah enam (6) jam, hanya ini lah ikan yang aku perolehi hari ini, sekurang kurangnya boleh lah di jadikan bukti pada isteri nanti. Kalau tak bawa balik bukti, nanti dia kata aku pergi mana pula nanti, lagi haru nak menjawab.


Anda Mungkin Meminati :

2 Juli 2012

Rezeki Dapat Ikan Kurau


Alhamdulillah, akhirnya dapat bawa balik ikan besar masa memancing hari itu, memang terkejut lah, tiba tiba joran bergoyang tiada angin tiada ribut, dalam hati, gembira dan tertanya ikan apakah ini, lain macam beratnya dan melawan dia.

Sampai je di rumah, terus beritahu emak dan minta mak masak kan, emak buat lauk kari pekat, memang halus dan lembut isinya macam ketam. Isi dia bukan main manis dan lembut, ikan ni macam ikan senangin, tapi emak aku kata, Ikan Kurau. emm, minggu depan ingat nak mancing lagi la.Pertama kali dapat ikan besar macam ini, di pantai.

Gembira mak, dapat makan ikan kurau.lembut isi ikan kurau katanya, ikan gred A, oh baru tahu. Rezeki Dapat Ikan Kurau


Anda Mungkin Meminati :

Euro 2012 : Final (Lost)

EURO
 
Aku peminat no 1 pasukan Italy sejak era 1994-1998 - Roberto Baggio,Baresi, Inzaghi dan Paolo Maldini , tapi untuk euro 2012 kali ini, aku memang tak boleh terima kekalahan teruk pasukan Italy di tangan pasukan Spain masa Final.

Memang luck la spain ni, tapi atas kertas italy memang boleh menang, cuma Belotelli & Teams tak kreatif dan bijak. Emm tengah frust ni.

Ish, habish kena 'bahan' kat office dengan member-member spain! memang pui la Belo,  Balotelli yang memang Belo. 

Kenapa? Kenapa? 4-0?? Pui...

Anda Mungkin Meminati :

30 Juni 2012

Tak faham!!

Bila buat kerja 'ikhlas' semua tak sanggup nak buat, kalau buat pun bukan sepenuh masa, cuma curi--curi masa terluang untuk commit. Yelah, bukan ada gaji pun.

Buat pertubuhan komuniti Fan Club , nak tarik penyertaan orang ramai untuk join, tapi bila call atau mesej, tak angkat ! mesej tak jawab! kalau jawab pun tak sungguh-sungguh! kalau mesej bulan 1, belum tentu dia reply bulan 7, walaupun ASAP! apa dia ingat aku nak sangat ke pegang jawatan ni. banyak lagi benda yang aku nak buat dari aku fikirkan hal-hal remeh temeh ni, buang masa je.



Anda Mungkin Meminati :

25 Juni 2012

We Meet Again

 
haha..memang terbaik. ini yang terjadi, bila orang perempuan windows shopping berjam-jam kat pasaraya. haha

Orang lelaki very strict! dan buat perancangan awal sebelum bershopping. ambil dan jalan!  orang perempuan tak buat macam orang lelaki, tu yang berjam-jam. setuju? haha

Anda Mungkin Meminati :

Yey, Basikal!

BASIKAL
Yehaa, korang bayangkan lah, dalam anggaran 100,000 orang yang hadir masa perasmian UTC-Pusat Transformasi Bandar (UTC), 23/6/2012 yang lepas, aku salah seorang yang bertuah kena cabutan bertuah. haha. ingat dapat IPAD ke, Motor ke sekali dapat basikal. ok la, daripada tak kena apa apa.  Alhamdulillah syukur sebab dapat basikal besau gedabak. hehe

Tanda harga kat basikal tu pun tak buka lagi, harga dia, mak oi, RM 259.00. takpe dapat free apedehal. haha.

Anda Mungkin Meminati :

22 Juni 2012

Aktiviti Wajib Setiap Minggu

Aktiviti Wajib Mingguan Yang Biasa Di Lakukan ialah memancing. dalam seminggu dua (2) kali. itu sudah semestinya. hehe, kalau peralatan semua ok, kondisi diri stabil tidak demam,  dan paling penting mendapat lampu hijau dari isteri (sebelum nak pergi mancing, belanja KFC dan bawa pergi shopping, haha). Baru dia zip mulut.

Memancing ni memang boleh dikatakan macam pelaburan. haha, labur dulu duit, kalau untung dapat pulangan lumayan, kalau tak, balik tangan kosong! Biasanya tak dapat apa apa, hehe.  korang bayangkanlah, umpan bagi ikan makan, udang harimau, sotong, kerang, roti, sekali beli umpan RM 20.00 bagi satu jenis umpan. So korang kira kan lah, Tapi ada cerdik pandai pernah berkata, duit beli umpan tu kalau beli ikan kat pasar banyak dapat! memang la, inikan hobi! yang penting kepuasan! rugi takpe yang penting kami puas walaupun bawa balik gelama sebesar ibu jari. haha.


Anda Mungkin Meminati :

10 Juni 2012

Kaki Ayam Masak Sambal

Kaki Ayam Masak Sambal
Belum pernah aku pergi majlis orang, dengan kaki ayam dimasukkan sekali dalam lauk untuk dihidangkan kepada tetamu. Ingat kepak ayam, sekali kaki ...pui

Termuntah aku depan tetamu. aku memang tak makan kaki ayam. alahai tuan rumah, kenapa la buat macam ni, aku tahulah kamu suka makan, tapi janganlah anggap tetamu yang datang selera macam kamu.

Anda Mungkin Meminati :

9 Juni 2012

Before & After

Kalau tengok before, bila belenging teruk nau perut dia eh. haha. Kenapa boleh jadi boroi? kenapa? kenapa? kenapa? khususnya bila dah berkhawin! zaman bujang kurus, tapi bila khawin macam yang before tu. kenapa? kenapa? dan kenapa? mungkin banyak makan lemak? atau mungkin banyak minum susu? atau ape ni semua. apa maknanya.haha.

Ada alasan bila orang dah berkhawin perut dia nampak 'menaik' kerana bini layan makan minum baik? kasi makan cukup-cukup. emm. memang la, tapi masa kita bujang, mak kita layan makan minum lagi ok kot, dia tahu selera kita macamana. haha. sangat subjektif. kenapa? kenapa? kenapa?
Mungkin kurang bersukan untuk membakar lemak atau makan 5 pinggan satu hari, itu sebab perut membuncit? Alahai sarip, Kompius...

Lihat tips kempiskan perut. Klik disini

Anda Mungkin Meminati :

8 Juni 2012

Dilarang Masuk

Haha..tadi pergi ke pejabat kawan di MITC, saje je datang tengok2x kawasan. hehe , bila masuk pejabat dia je, ada sehelai kertas ditampal di bahagian dalam belakang pintu utama. haha

Kalau sesiapa yang masuk lalu lalang kat area ni. comfirm takdelah lagi buat perangai loghat bizi sangat tu sambil membawa dokumen, nak bawa kertas atau apa2x pun segan....hahahaha

haha. idea yang bagus.

Anda Mungkin Meminati :

Knowledge Economy

Knowledge Economy
Gambar kat atas tu ketika aku mengajar budak-budak sekolah mengenai flash, ajar buat animasi 2D, bolehlah buat part time, sebenarnya aku sokong usaha kerajaan dalam memperkasakan K-ekonomy, what is K-Economy? K Stand For KNOWLEDGE, So, Knowledge Economy. Istilah melayu ekonomi berasaskan pengetahuan seterusnya mengalakkan lebih ramai modal insan glokal bertaraf global. best jadi seorang pendidik ni walaupun tak bertauliah. haha



Anda Mungkin Meminati :

3 Juni 2012

Terkena

Terkena
Harini aku terkena dengan anak buah sedara (anak sepupu) dengan teka teki yang melampaui batas. kalau korang dapat jawab teka teki ni, korang memang genius la. haha memang tak dapat dinafikan lagi!

Soalan teka teki budak ni,

Okay kalau abang pandai, ada 2 ekor anjing, nama anjing-anjing tersebut ialah L & B (lihat gambar atas), dia nak ke sebuah pulau, tapi kena menyeberang air terlebih dahulu. Anjing B jalan dulu, tapi yang sampai  ke pulau tersebut ialah anjing L, padahal anjing B gerak dahulu , kenapa? kenapa? hahaha.

Apa jawapan dia? haha

Anda Mungkin Meminati :

Kempunan

Aduhai, bukan sekali cuba untuk ke sana dengan harapan dapat masuk & tengok! dah berpuluh-puluh kali cuba, tapi mesti tak dapat! padahal kat negeri sendiri tu! orang luar berposak-posak datang melaka! kena ambik cuti la, pergi time cuti dan bukan time cuti sekolah dan yang penting bukan hujung minggu! rase2x nye, comfirm lengang!! hehe

Dari utara ke selatan aku pergi pusat tarikan pelancong dari taman buaya, zoo melaka ayer keroh hinggalah ke word life theater masjid selat melaka raya , memang jemm, susah dapat parking! comfirm tak dapat! nak2x kalau hujung minggu, dia punya sesak, boleh cepat kena darah tinggi! 

Kempunan budak-budak nak pergi tengok pertunjukan singa laut dan ikan lumba-lumba tadi! haha, pui! world life theater, masuk kali ni dah 2 kali aku datang, sampai kat kaunter je comfirm frust, sebab show jam 3 ptg dan 7 mlm je! memang pui la! apelah punya world life theater melaka ni, tak mendahulukan pelancong! ikut suka hati dia je...kata nak tarik pengunjung ramai datang, tapi bila datang, ada 2 slot show je! mancing lagi bagus! tenang dan menyamankan! haha

Anda Mungkin Meminati :

1 Juni 2012

Ultraman kejam


Aku sekarang tengah mengumpul dan mencari semula koleksi-koleksi superhero era-era 80,90 an macam ultraman, gaban, kamen rider, flashman. Yelah sekarang ni zaman dah berubah, dah takde lagi dah superhero-superhero macamni. kalau ada pun versi baru! versi baru tak best! hehe. nak juga yang lama, bila tengok balik, teringat kenangan masa kecik-kecik dulu. Dalam membelek-belek video ultraman ni, terjumpa lak video ni, haha, ni ultraman versi bila ni? tak pernah nampak pun? haha

Biasa ultraman akan menghadap raksasa yang ganas dan kejam brutal gila! comfirm akan buat pukulan balik bila di pukul oleh ultraman, tapi dalam video siak ni pula, raksasa kena buli dengan 4 superwira ultraman tanpa melawan. hahaha, Sampai kena koyak baju pula tu! hahaha, siap ada ultra baby lagi tu. haha, persoalannya disini, Apa function si SUMO JAPAN tu? hahaha..kenapa dia perlu ada dalam video ni? haha. siap kena angkat terbang masa ending lagi. hahaha. memang pui

Anda Mungkin Meminati :

30 Mei 2012

Secure Your Content

Pernah tak akaun facebook dan laman sosial anda yang lain di godam? haha. apakah perasaan anda apabila ada orang lain menggunakan akaun anda sewenang-wenangnya? berhati-hati. penceroboh sentiasa ada dimana-mana.

Bila sebut kena hack ni merupakan masalah serius, bila sebut ICT je, kita sentiasa terdedah. ada orang kata hack  manusia lagi senang dari hack teknologi? haha. yes memang betul. Maybe ada antara korang semua yang terlalu 'GILA' kan kuantiti friends di laman sosial! ramai yang add maka anda mungkin ramai kawan dan menjadi suatu kebangaan! kalau kurang kawan, kena ejek! haha, tapi sebenarnya anda lebih ramai musuh dari kawan. mereka hanya merupakan pemerhati dan hanya melihat gerak geri anda  sahaja. Itulah masalah kita sekarang, terlalu banyak sangat info penting dan gambar-gambar peribadi diletakkan untuk tontonan semua orang termasuk global, zaman sekarang, guna gambar pun boleh sihir!  haha.


Anda Mungkin Meminati :

29 Mei 2012

Bengang! Weh

Peh! Jobs dah setel, tapi bila tang payment macam sual. paling lembap macam siput. tak fair la, kalau nak cepat, sama-sama cepat la, aku tak faham la dengan manusia jenis ape ni weh. langsung tak menjaga hati vendor macam aku ni. nak cepat aku dah kasi yang terbaik! nak ubah, dah kasi ubah 18 kali, tapi kenapa? kenapa? kenapa? bila gua sms atau call minta payment terus tak reply, buat dek je. aku tak marah, cuma nakkan penjelasan je kenapa dan apakah status payment aku! tu je, sekurang-kurangnya kau angkat panggilan dan jawab SMS aku, nampak macam kau jujur dan gentle bro!  Apelah salahnya angkat telefon kan,kan,kan, cakap baik baik contoh macam ni, " bro, tang payment ko ni, kewangan kata tunggu lagi 18 tahun, lagi! sebab diorang masih belum proses ".
 
hahhhhhh, kan senang macam ni, lagi 18 tahun!. so, aku tunggulah lagi 18 tahun lagi, baru dapat RM 600.00 hengget, bukan 6K pun, ratus-ratus je. itupun tunggu 18 tahun, kalau billion-trilion2x, hahaha, 18 tahun korang kalikan dengan 10 la gamaknya. Memang 'habis madu, sepah dibuang' weh! alahai lahai hai hai, aku punyalah tak tidur siang dan malam semata-mata nak siapkan jobs design tu, dan hasilnya client dan company puas hati! bila tang payment....grrrrrrrrrrrrrr! aku nak tukar tayar kereta ni,.grrrr.

Anda Mungkin Meminati :

21 Mei 2012

Al Fatihah-Daim Jamaludin

al fatihah

Al Fatihah buat sepupu rapat aku DAIM BIN JAMALUDIN yang telah pergi meninggalkan kita buat selama-lamanya pada pagi 9 Februari 2012 kerana kemalangan jalan raya selepas menghantar ibunya. Arwah seorang budak yang baik dan hormat orang tua, kami amat terasa kehilangannya, memang tak sangka, beliau pergi meninggalkan kami dengan begitu cepat!


Anda Mungkin Meminati :

20 Mei 2012

Tudung

Orang perempuan sekarang beli sehelai tudung sampai RM 200 hinggit pun ada, macam macam bentuk ada tudung bawal la, tudung ombak rindu la, tudung yuna la, semua tu tak mencerminkan keayuan beb, serius. ada pula tudung yang terjungkit macam bonggol unta pun ada. tapi yang paling best bagi aku la, tudung fesyen lama macam kat bawah ni. ala yang pakai cucuk pin-pin tu, dan yang penting tutup aurat.


Aku pernah jalan jalan kat car boot sale , ada orang jual tudung 5 helai Rm 10.00, aku tengok nice la, kalau pakai comfirm menarik dan nampak old-school, ala fesyen tudung lama macam gambar kat atas tu. sikit lebih kurang la. era 90 an punya tudung guna jarum untuk klip.  Sekarang ni macam-macam jenis, ada yang terus sarung je..wow!  dan daripada korang pakai tudung moden yang mahal-mahal ni baik korang pakai tudung fesyen macam bawah ni je. biar tudung apa pun asalkan kena padan dengan diri kita dan tutup aurat. itu yang penting. haha

haha

Anda Mungkin Meminati :

3 Mei 2012

Bakat terpendam

Aku tak sangka yang aku rupa-rupanya terer memasak, bukan setakat Nasi goreng pataya, kampung dan paprik, asam pedas dengan sayur masak ape jenis pun boleh,  hebat kan aku!...haha

Andai aku diberi peluang untuk menjawab soalan orang-orang yang bertanyakan soalan seperti Apakah Cita-Cita Awak? Comfirm aku akan menjawab Tukang Masak atau Chef la weh! haha


Anda Mungkin Meminati :

Buang Top Navbar

Korang ada blog sendiri tak? rugilah korang kalau takde blog sendiri! kalau korang perasan di area paling atas di blog anda (jangan tengok kat blog aku, sebab memang dah takde sebab dah delete! :), perasan tak ada satu line tertulis perkataan seperti report abuse, share, search, sign out dan sebagainya,  function ini dipanggil Nav Bar, sebenarnya korang boleh buang terus benda ni, memang sangat menyemakan! tapi terpulang pada korang semua. haha

buang top navibar untuk keselamatan
 
Bagi pendapat aku la, dengan adanya Nav Bar, kalau ada orang nak dengki dan tidak puas hati dengan blog kita dia boleh tekan report abuse or Flag berulang kali, sampai blog kita tidak boleh akses kerana suspended seterusnya di banned , aku tak pernah kena sebab aku dah buang Nav Bar ini, haha, tapi korang boleh praktikkan di blog korang, emm untuk melindungi maklumat blog korang semua dan keseluruhannya. Di ruangan bawah, aku ada sediakan untuk korang panduan bagaimana untuk membuang top navbar ini, selamat mencuba!! Sharing is caring! cegah sebelum terlambat! tak salah kalau mencuba..hehe

Sebenarnya tak buang pun tidak mengapa, tak menjadi masalah pun, nak kekalkan pun boleh.


Anda Mungkin Meminati :

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih