Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE IKLAN Biztudung

Thursday, December 15, 2016

Banyak Undangan Jemputan Perkahwinan

Hujung minggu ini, banyak undangan jemputan perkahwinan dan kenduri akikah di buat, memang tak menang tangan kalau nak pergi satu persatu, tapi orang dah menjemput kan, wajib hadir, kalau tak dapat hadir, kena beritahu secara lisan. Maaflah, sebab minggu ini memang aku tidak dapat nak menghadiri undangan jemputan dan kenduri sebab ada kerja penting yang perlu di uruskan.

Namun begitu, untuk mengelakkan rakan rakan yang menjemput berkecil hati, terpaksa lah memberitahu situasi keadaan aku yang sebenar, memang tak dapat nak di elakkan.  Entah kenapa mereka nak aku hadir sangat, eh dah macam ahli yang berhormat (YB) kawasan pula. hehe.

Apa pun, sempat memberikan kiriman wang sebagai sedekah aku kepada anak yang baru lahir dan kepada pasangan pengantin baharu. Semoga berkekalan bahagia hingga ke akhir hayat hendaknya. Untuk makluman Aku memang jarang pergi ke majlis majlis perkahwinan walaupun di jemput, hanya kirim duit dan hadiah sahaja.

Lima Cara Untuk Hidup Bahagia

Asyik nak serius je bila menulis, sekali sekala, kena ada lawak jenaka pula lah kan? baru lah seimbang, dapat mesej ini dari satu group whats app, yang boleh mengundang kemarahan bagi mak mak dara bila membaca. Haha

Lima cara untuk hidup bahagia seumur hidup dengan isteri ialah :

1) Carilah calon isteri yang sanggup menjaga anda sepanjang hayatnya.
2) Carilah seorang isteri yang sentiasa menantikan kepulangan anda di depan pintu rumah.
3) Carilah seorang isteri yang menyayangi anda seadanya tanpa memikirkan duniawi.
4) Carilah seorang isteri yang sanggup sehidup semati dengan anda.
5) Akhir sekali, pastikan ke empat empat isteri tersebut tidak mengenali antara satu sama lain.


Anugerah Pekerja Cemerlang

Pedulikan kata kata orang mengenai kita, tidak mengapa kalau orang tak hargai usaha yang kita lakukan selama ini, suatu hari nanti, pasti usaha kita selama ini akan di hargai, cuma cepat atau lambat. Politik di organisasi itu perkara biasa, siapa yang pandai bodek, pandai berkata kata banyak cakap, itu lah yang di sanjung dan di julang, sedangkan masih ada yang benar benar layak untuk mendapat pengiktirafan seperti anugerah pekerja cemerlang, namun di ketepikan begitu sahaja atas sebab sebab yang tak munasabah.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi