Menampilkan postingan dari 2020

Menerima Dua Adik Ipar Serentak Pada Hari Ini

Alhamdulillah, pada hari ini saya telah menerima dua adik ipar yang baru di dal…

Pengurangan Kompaun Parking Di Kaunter Van Bergerak

Di dalam Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) ini, hampir kebanyakan ra…

Minggu Kedua Kelas Pembangunan Laman Web

Hari ini, 25 Oktober 2020 adalah minggu kedua bagi Kelas Pembangunan Laman Web,…

Sandwich Melaka Sedap dan Terbaik Dari Zanwich

Sandwich memang sedap di makan tak kira waktu, sama ada waktu sarapan pagi atau…

Cara Cara Membuka dan Menggunakan Aplikasi Google Drive

Oleh kerana masih ada yang tak faham bagaimana nak menggunakan Aplikasi Storan …

Menjana Pendapatan Dari Rumah Tanpa Modal

Salam dan selamat sejahtera semua, artikel kali ini berkaitan bagaimana mahu me…

Semak dan Bayar Bil Air Di Melaka

Sudah hampir dua bulan saya tidak terima bil air di rumah, pening jugalah, bias…

Status Pembayaran Bantuan Prihatin Nasional 2.0

Kepada rakyat Malaysia yang menerima Bantuan Perihatin Nasional (BPN) pada huj…

Mengubah Template Baru Melalui Inspect Element

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada pembaca semua ya, di harapkan semu…

Pembangunan Laman Web Secara Hands On

Alhamdulillah, ada berberapa pelajar dari UiTM dan Utem telah menyertai berbera…

Cara Menyemak Kes Jangkitan Covid Berhampiran

Dalam keadaan yang membimbangkan di mana Jangkitan Covid bagi gelombang kedua m…

Dosa Dosa Yang Tidak Terampun

Pagi ini berkesempatan menghadiri Ceramah Agama Mingguan bertempat di Auditoriu…

Cara Cara Menukar Gambar Dalam Bentuk Koding

Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat semua pembaca, kali ini, rasa bersem…

Menghadiri Majlis Perkahwinan Adik Di Kedah

Pada 1-2 Oktober 2020 yang lepas, kami sekeluarga ke negeri Kedah bagi majlis P…

Kelas Pembangunan Video Politeknik Merlimau

Pada 24 dan 25 September 2020, Jabatan Perdagangan, Politeknik Merlimau, Melaka…

Cara Mudah Menjadikan Gambar Format PNG

Assalamualaikum semua, apa khabar dan di harapkan semua sihat dan yang paling p…

Punca Kenaikan Trafik Blog Yang Tinggi

Assalamualaikum semua kepada pembaca blog ini, maaf kerana terlalu sibuk dengan…

Cara Cara Untuk Membuat QR Code My Sejahtera

Topik kali ini, adalah untuk memberitahu Cara Cara Untuk Membuat QR Code My Se…

Niat Yang Baik Membawa Pengakhiran Yang Baik

Bosan juga bila buka je media sosial je asyik kisah politik yang tak habis habi…

Keceriaan Lebih Berganda

Alhamdulillah, hadiah misteri sempena menang  Segmen Ucapan Buat Frontliner Co…

Alhamdulillah Rezeki Menang Segmen

Alhamdulillah banyak perkhabaran gembira di terima di hujung minggu lalu, yang…

Taqabbalallahu Minna Wa Minkum

Di kesempatan ini, aku mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua p…

Whats App Video Call Seramai 8 Orang

Pada penghujung April 2020 yang lalu, aplikasi komunikasi terkemuka iaitu What…

Selamat Menunaikan Ibadah Puasa Buat Semua

Salam dan selamat sejahtera, di kesempatan ini saya ingin mengucapkan kepada s…

Cara Membuat Frame Di Gambar Profil Facebook

Apa khabar semua? diharapkan semuanya sentiasa sihat dan tenang menghadapi per…

Kuey Teow Kerang Terbaik Di Kuala Lumpur

Kepada peminat atau pengemar pencinta makanan hidangan yang berasaskan Mee dan…

Emosi Tidak Berapa Stabil Bila Di Rumah

Ketika ini, hampir dua minggu berkurung dan  emosi tidak berapa stabil bila du…

Cara Cara Merakam Permainan Video Game

Berikut adalah tutorial bagaimana merakam permainan video games yang anda main…

Cara Untuk Membuang Chromium

Tahun 2020, Pelayar web (Web Browser) paling saya gemar ialah Google Chrome di …

Tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Dilanjutkan Sehingga 14 April 2020

Tempoh perintah kawalan pergerakan dilanjutkan sehingga 14 April 2020, ini bag…

Perkhidmatan Penghantaran Dan Ambil Barang Melaka

Tiada masa, malas masak? atau malas nak keluar sebab terlalu sibuk dengan urus…

Patuhi Perintah Arahan Kawalan Pergerakan

Risau juga kalau tiba tiba demam influenza biasa seperti demam atau selsema mu…

Cara Cara Mengubati Virus Covid-19

Penularan penyakit virus korona (Covid-19) semakin berleluasa dan menjadi stat…

Kelas Asas Pembangunan Laman Web

Selesai juga sesi terakhir bagi kelas pembangunan asas membina laman web dan d…

Cikgu Tidak Datang Sebab Demam

Pada jam 8.00 malam, Zeref dah masuk tidur, dia mengadu mengantuk nak tidur, pe…

Perkembangan Semasa Politik Di Melaka

Lumrah di dalam politik, pemimpin datang dan pergi, situasi terkini perkembang…

Jangan Biarkan Ketakutan Menghalang Kebahagiaan

Sebenarnya tidak berapa minat termasuk di dalam mana mana group whats app sama…

Pembedahan Kecil Akibat Kencing Manis

Program hujung minggu pada hari ini ialah memenuhi semua undangan majlis kendu…

Menguruskan Hal Adik Di Pulau Pinang

Pada 25 hingga 26 Februari 2020, saya telah menguruskan hal adik nombor empat …

Permainan Politik Memang Begini

Hari ini hampir semua status di media sosial, bercerita pasal hal politik tana…

Mata Terkebil Kebil Nak Tidur

Zeref Rayyan memang susah nak tidur baik di waktu siang atau malam, ada sahaja…

Adik Bongsu Kemalangan Jalan Raya

Sebelum berumah tangga boleh dikatakan memang setiap hari kami berjumpa, yelah…

Lukisan Kerja Sekolah Zeref Rayyan

Sebelum hantar Zeref ke sekolah pagi tadi , dia sempat  tunjukkan hasil kerja …

Pengawal Keselamatan Di Rumah

Di rumah ada membela dua (2) ekor kucing jenis persian (parsi), bezanya tua da…

Sekali Lagi URL Blog Kena Sekat

Adui sekali lagi link blog ini kena sekat di Instagram dan Facebook. Blog ini …

Bawa Rendang Itik Istimewa Dari Negeri Sembilan

Bila sebut pasal makan ini memang cerewet sedikit, sebab tak makan hidangan ya…

Cara Cara Meringankan Komputer

Salam hujung minggu buat pembaca yang dikasihi sekalian, moga semua diberikan …

Hargailah Kakitangan Di Tempat Kerja

Penat jadi orang belakang tabir (behind the scene), bukan nak merungut atau be…

Dapat Hadiah Percuma Headphones Extra Bass

Hari ini ada berberapa syarikat kredit kad dan loan buka kaunter mereka dipint…

Dapat Ikan Helikopter Semasa Memancing

Artikel ini berkenaan aktiviti memancing pada hari minggu yang lepas, tempat y…

Kelas Tuisyen Komputer Di Melaka

Salam semua, akhirnya berjaya juga akses akaun youtube yang berusia hampir 10 t…

Pelawak Terkenal Pergi Menghadap Ilahi

Salam takziah buat keluarga Abam Bocey yang telah pergi meninggalkan kita semu…

Kisah Terjadi Semasa Mandi

Semasa tengah mandi di dalam bilik air, berlaku detik menyeramkan  semasa mand…

Meluangkan Masa Dengan Permainan Kad

Selepas solat berjemaah bersama keluarga, dan sebelum semua masuk tidur jam 9.…

Cara Cara Baiki Pendrive Corrupted

Berikut adalah cara cara untuk membaiki pendrive yang corrupt atau rosak, jang…

Harap Esok Pagi Dia Bersemangat

'Daddy, esok boleh tak Zeref tak payah pergi sekolah, kan dah pergi sekolah…

Cara Cara Membuat Data Validation Di Microsoft Excel

Salam, ini adalah tutorial Cara Membuat Data Validation di Microsoft Excel , d…

Muat postingan lainnya Tak ada hasil yang ditemukan