Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE IKLAN UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE

Monday, November 10, 2014

Terima kasih daun keladi...!

Terima kasih lah kepada bloggers yang sudi melawat blog aku, hanya bloggers yang faham bloggers..haha. aku sentiasa akan lawat blog blog korang semua...jangan risau. Dont worry be happy!!

Kepada nuffnang yang baik hati, terima kasih kerana memberi income cpc dan cpuv, aku janji tak curang lagi..! Kalau curang..i will declare to you as soon as early..! Ini ada blog peribadi aku, semua kisah berkaitan aku dan isu isu semasa yang menghayat hati terkandung di dalam blog ini dan aku sedar, tidak semua yang suka akan kewujudan aku dan juga penulisan aku...harap maafkan aku!! niat berblog, bukan lah untuk mengejar populariti dan duit semata mata. Income yang datang adalah tambah nilai sahaja..lebih baik ada daripada takde kan?? Alhamdulillah...!!

Kelas photoshop

Pada 23/11/2014 aku kena ajar adobe photoshop! itu yang diberitahu oleh pihak penganjur iaitu bahagian k-ekonomi, jabatan ketua menteri melaka kepada aku petang tadi. Jadi, kepada penduduk di negeri melaka yang berminat boleh layari laman web www.emelaka.gov.my untuk daftar. Daripada duduk melepak tak tentu hala, baik belajar design..boleh buat bizness kecil kecilan...! Seperti buat bisness card, banner kahwin dan sebagainya..!

Sepanjang kursus tu nanti, peserta akan di ajar penggunaan tools, manipulasi gambar, tambah efek khas, membuat banner, install preset brushes, bunting, flyers, ukuran yang betul dan jika ada masa boleh belajar bina website menggunakan slice tools. Bila bermain dengan perisian design ni kenalah kreatif, bagi 100 perisian hebat sekalipun, kalau tak kreatif dan takde idea ..tak boleh jalan juga! Tapi takpe..perlahan lahan...! Ambil udara segar..tarik nafas dan hembus!

Macam ni punya orang pun ada eh?


Harini tension sikit dekat pejabat..! Entahlah asyik nak marah je, maybe banyak error keluar dekat web portal!! Haha...tapi SKT bebudak ni semua aku bagi 90 keatas..bagi diorang semangat sikit nak bekerja..kesian diorang penat kerja..katanya..! 

Aku keluar jap la, ambil udara dan layan perasaan sambil dengar lagu Junainah M Amin - Tenangkan jiwaku, nampak la sorang budak lelaki kerja kat kedai pakaian ni...bukan main geleng geleng kepala bila aku perhatikan betul betul, oh! pakai walkman dengar lagu rupanya..!! bila aku tanya harga baju, takde maklumbalas..budak tu cam khusyuk je dengar..entah lagu apa agaknya..aku pun tanya lagu apa kau dengar tu? Budak tu cakap..lagu biasa biasa je bang...!!

Tenangkanlah jiwa ku..

"Ketika aku berjalan, mengikut jalan sendiri, di satu jalan yang sunyi, sepi mencari tenang jiwa...di dalam hujan gerimis, ku jalan tidak berteman, hatiku saja menjerit pedih, menanti bahagia, di sini tempat berjumpa, bersama menyebut cinta, tidak mudah hilang kasih ku sayang, berdosa cinta di siksa"

Dengar lagu ni je dah tenang...best lak bila mendengar! lagu lagu lama penuh dengan mesej lirik yang sangat mendalam maksudnya..! tak macam lagu lagu sekarang...asalkan boleh je...pengisian kosong...hargailah orang lama, jangan sampai dah tiada baru nak hargai, Junainah M Amin..lagu lagunya masih segar ..!


Apa yang dimenungkan tu?

APA YANG DIMENUNGKAN

Entah apa lah yang dimenungkan si kecik ni, apa nak dimasak agaknya nanti? Haha atau fikir masalah negara? Bila lepak dengan daddy..banyak lah masalah yang di dengarnya! Kejap kejap orang call dan kadang kadang bila daddy mengeluh dan termenung, si kecik ni pun ikut sama termenung sekali...! Si kecik yang memahami...lepas ikut termenung berberapa minit dan tak berani bersuara, bila tengok daddy happy sekejap terus minta belikan mainan...alahai si kecik..haha

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi